GÂNDUL NEWS. Directorii școlilor decid dacă unitățile de învățământ își vor desfășura cursurile online

Publicat: 11/10/2021, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

În căutarea soluției la criza politică

La Palatul Cotroceni a avut loc o primă rundă de discuții între șeful statului și liderii partidelor parlamentare pentru formarea unei majorități parlamentare și desemnarea unui premier. La consultări doar USR Plus și AUR au mers cu propuneri pentru funcția de prim-ministru, în vreme ce PNL a lăsat nominalizarea la latitudinea majorității care a demis guvernul Cîțu. În același timp, PSD a reiterat varianta alegerilor anticipate, pe care ar împărtăși-o și AUR. (Mai multe detalii aici…)

Situație dramatică în spitalele din România

Numărul mare de cazuri de infectare cu COVID-19 agravează situația de la o zi la alta. Imaginile din Spitalul Județean de Urgență Craiova seamănă cu cele din Italia de anul trecut. Toate paturile sunt ocupate, atât în secția de terapie intensivă, cât și în izolatorul de la Unitatea de Primiri Urgențe. În paralel a crescut și numărul deceselor, iar conducerea unității medicale a adus de la Cluj o unitate mobilă frigorifică pentru că în curând nu vor fi locuri nici la morgă.

Astăzi a fost consemnat un nou record nedorit. 1.632 de pacienți infectați cu coronavirus sunt internați în secțiile de terapie intensivă. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproximativ 9 000 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, iar peste 200 de oameni au murit. Incidența cumulata a cazurilor de coronavirus la nivelul Capitalei a ajuns la 14,20. Mai grav este însă în două localități din Ilfov, precum Clinceni și Corbeanca, unde rata de infectare a depășit deja 20 la mie. (Mai multe detalii aici…)

Directorii școlilor decid dacă unitățile de învățământ își vor desfășura cursurile online

Ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu se poate lua o decizie centralizată. El a precizat că există două reguli: prima – la apariția unei îmbolnăviri într-o clasă, se suspendă activitatea la nivelul clasei. A doua: când numărul de clase suspendate este egal cu cel puțin jumătate din numărul total al claselor din școală ,se suspendă activitatea fizică la nivelul întregii școli. (Mai multe detalii aici…)

Registrul Auto Român face lumină în scandalul din ultimele zile legat de anvelopele all season

Șoferii care dotează mașinile cu astfel de cauciucuri, marcate cu literele M și S, indiferent de denumirea lor comercială, îndeplinesc cerințele de utilizare pentru sezonul rece, așa cum este prevăzut în legislația națională rutieră. Totodată, RAR atrage atenţia că în presă au fost interpretate informaţii mai vechi, care sugerau că șoferii de anvelope all season vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de cauciucuri în timpul sezonului rece. (Mai multe detalii aici…)

Frigul și ploile acoperă România

Temperaturile continuă să scadă în această săptămână și vor fi cu mult sub normalul perioadei. Va ploua în toată țara, iar cantitățile de apă pot ajunge până la 60 litri/mp, în special în zona Dobrogei. Și la munte va fi frig, iar precipitațiile pot apărea și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar stratul de zăpadă poate ajunge până la 7 cm. (Mai multe detalii aici…)