GÂNDUL NEWS. România are PNRR de 29,2 miliarde de euro. Ursula von der Leyen, în vizită la București

Publicat: 27/09/2021, 20:30
Actualizat: 27/09/2021, 20:34

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

România are Plan Național de Redresare și Reziliență

PNRR a fost semnat simbolic de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Astfel că, România va primi 29,2 miliarde de euro. Șefa executivului comunitar a fost primită la Palatul Controceni de președintele Klaus Iohannis, iar apoi a avut o întrevedere cu premierul Florin Cîțu, la Palatul Victoria. Vizita preşedintelui Comisiei Europene a avut ca scop principal prezentarea evaluării cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. (Mai multe detalii aici…)

Orban pierde, dar atacă

Fostul lider PNL a anunțat că i-a înmânat lui Florin Cîțu demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților, însă acesta are la dispoziție 15 zile pentru a decide ce să facă, în caz contrar o va înainta secretariatului Camerei, iar liberalii riscă să piardă funcția în favoarea PSD. Totodată, Orban i-a atacat virulent pe Cîțu, pe care l-a acuzat de totalitarism, dar și pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că a încălcat Constituția. (Mai multe detalii aici…)

Alarmă, în București

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 5.700 de cazuri noi de infectare în toată țara, iar aproape jumătate din cazuri au fost în Capitală, 2.559 de cazuri. În același interval, 109 pacienți au murit. Pe paturile de la ATI se află acum peste 1.200 de persoane, iar în București nu mai este niciun pat liber! Totodată, Timișoara este primul mare oraș care a depășit incidența de 7 cazuri la mia de locuitori. În acest caz, școlile vor trece în sistemul online și se va institui carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică pentru persoanele nevaccinate. Și în Capitală, rata de infectare se apropie de 5 cazuri la mia de locuitori. (Mai multe detalii aici…)

Gata de ajutor, până la scăderea prețului la gaze

România, la fel ca celelalte state europene, așteaptă de la Bruxelles un cadru care să reglementeze ajutorul dat populației în această perioadă a majorării prețurilor la energie. Bucureștiul are deja un plan pe care să-l aplice din această iarnă. (Mai multe detalii aici…)

Un val de frig lovește România

După temperaturile ridicate din ultimele zile, în sudul și în centrul țării, mercurul din termometre va scădea cu până la 8 grade celsius. Maximele nu vor mai depăși 20 de grade, iar temperaturile minime vor ajunge până la 4 grade celsius. Încă din noaptea de luni spre marți, meteorologii anunță și ploi. În vestul, sud vestul, centrul și sudul țării aversele vor fi însoțite de fenomene electrice, iar vântul va avea intensificări de până la 45 de km/h.

Totodată, un nor toxic rezultat din erupția unui vulcan din Insulele Canare a lovit România și vom scăpa de cenușă abia spre jumătatea acestei săptămâni. (Mai multe detalii aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase