GÂNDUL NEWS. Sute de percheziții în toată țara făcute de procurorii DIICOT, ajutați de polițiști și jandarmi

Publicat: 24/11/2021, 19:00
Actualizat: 25/11/2021, 18:10

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 19.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

1. Sute de percheziții în toată țara făcute de procurorii DIICOT, ajutați de polițiști și jandarmi

Vizați au fost suspecții de pornografie infantilă, trafic de persoane și de minori, de exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.
În total au fost puse în aplicare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

2. Ars de viu, de la o țigară aprinsă

Un bărbat de 42 de ani a murit după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a avut loc într-o comuna din Botoșani. Totul ar fi pornit de la o țigară, pe care proprietarul nu a stins-o. Alarma a fost dată de un vecin care a sunat la 112. La venirea pompierilor, locuința deja ardea în totalitate.

3. Victima a fost găsită carbonizată în casă, abia după ce flăcările au fost lichidate

Incendiu violent într-un bloc din Galați. Flăcările au izbucnit într-un apartament de la etajul trei și au pus în pericol și etajul superior. Pompierii s-au luptat contracronometru cu flăcările, iar munca le-a fost îngreunată din cauza fumului dens.Un bărbat de 70 de ani a fost evacuat din apartament și transportat de urgență la spital

4. români au furat motorina americanilor

Grupul infracțional, destructurat de DIICOT, a furat combustibil în valoare de aproximativ 2 milioane de dolari din cadrul unității militare din baza americană de la Mihail Kogălniceanu. Gruparea a acționat timp de 4 ani, între anul 2017 și 2021. Șapte persoane au fost duse la audieri. Din primele informații, aceștia furau la diferite intervale de timp. Guvernul federal al Statelor Unite ale Americii a reclamat paguba.

5. A fost la un pas de dezastru

Un șofer vitezoman s-a răsturnat cu mașina după ce a intrat într-o curbă din satul Nicolinț din Caraș Severin. Deși drumul era semnalizat și avea o limitare de 50 de km, iar carosabilul era ud, bărbatul nu a ținut cont. A ajuns cu mașina în șant, iar din cauza impactului puternic, s-a răsturnat cu roțile în sus chiar în fața unei case. Din fericire, bărbatul a scăpat doar cu câteva vânătăi.