Gândurile lui Cristoiu | Topul politicienilor: Teodor Meleșcanu este ținta unei mari diversiuni / Ultimul loc, Marcel Ciolacu

Gândurile lui Cristoiu | Topul politicienilor: Teodor Meleșcanu este ținta unei mari diversiuni / Ultimul loc, Marcel Ciolacu
Publicat: 26/01/2020, 09:14

Top 5 politicienii săptămânii

Locul 5 – Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

„Pe locul cinci este domnul Marcel Ciolacu care… în curând va avea loc congresul… nici acum nu ne-a spus dacă va candida sau nu va candida și care, sigur, are pe 29 sau 30, când va fi, sau pe 1 februarie momentul de cumpănă al vieții sale. Trece sau nu trece moțiunea. Dacă trece moțiunea are o problemă că trebuie să facă guvern și nu știu cum va gestiona, dacă nu trece va avea foarte mari probleme în partid”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 4 – Monica Anisie, ministrul Educației

„Locul patru este domnișoara Anisie, doamna, nu numai pentru ce-a făcut, dar și pentru toate declarațiile. Cred că în fiecare zi are o declarație, ultima… A, am uitat, mai era una în care spunea, avea o problemă cu cititul. Știți, și o dată o să facem o emisiune, eu sunt cititor pătimaș, eu sunt genul de cititor patimă. Dacă mă scăpați la o carte nu dorm toată noaptea până nu o termin. Din ăla, pătimaș. Nenorocirea este că sunt obligat să citesc ca să scriu și atunci și cititul, iertați-mă, nu… profesorul să citească elevului și elevul capătă gust. Gustul de citire nu…e greu, dar nu se poate când citește unul Somnoroase păsărele profesorului… Ea are o problemă, are tot felul de inițiative. Cititul… te naști sau nu te naști. E greu după aia, sigur că poți să capeți, să te ducă ăia la închisoare, cum a fost la Castro și ai citit. Dar ea nu e o chestiune ca la ciocolată. Că, nu știu, i-ai dat ciocolată și după asta începe să-i placă sau să fumezi. Nu, n-ai cum, adică nu poți să capeți patima pentru faptul că ți-a zis… i-a zis doamna… vine doamna profesoară „Ia, văr rog să citiți 20 de minute”. Și? Douăzeci de minute nu-i spune nimic”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 3 – Teodor Meleșcanu, președintele Senatului

„Pe locul trei este domnul Teodor Meleșcanu care este ținta unei mari diversiuni, nu mă refer la aia că-l dă afară de la Senat, mă refer la povestea dinainte de 89. Este unul dintre exemplele că noi nu avem treabă cu democrația pentru că domnul Meleșcanu, nu știu ce-ar fi declarat el când era el, ce era? Ambasador sau nu știu, că în zilele lui decembrie… E acuzat că ar fi făcut o declarație că ar fi fost de acord cu represiunea de la Timișoara. Bun, nu știu. A zis sau nu a zis. Dar, domnișoară, au trecut 30 de ani, domnul Meleșcanu a fost ministru de Externe… șef SIE, candidat la președinție, șef de partid. Păi, acum în descoperim? Vă spun și șmecheria prin care s-a descoperit. Cea care a fost una din artizanii poveștii lui Băsescu, a plecat de la CNSAS și a fost pusă la IICCMER-ul ăsta, da? Și imediat a găsit. Ceva e în neregulă. Adică ea a fost la… Toader, nu mai țin minte, o domnișoară, să vă uitați dumneavoastră pe internet… A fost la Cotroceni consilieră, a fost trimisă la CNSAS în colegiu și cum a ajuns ea…E mutată de acolo, dacă ați observat asta e cea mai mare ciudățenie.

Una din marile schimbări ale acestui regim de două luni este … la IICCMER… Cine e șef la Institutul de Studierea Crimelor Comunismului nu interesează pe un premier în veci… Miza este bătălia pentru cucerirea Senatului și să i se dea doamnei Alina Gorghiu e miza Meleșcanu pentru că Meleșcanu… Sigur, CCR-ul dovedindu-se încă odată ce coloană… ea a fost declanșată înainte de decizia CCR, a făcut parte din acea frăgezire, știți cum e la…frăgezire, adică are probleme, are ăla… Acum i-a luat și pe… știți, au dat ei. Știți că și acolo e o diversiune, fiul lui ăla vitreg nu s-a dus niciodată. El nu este consul, domnul Aurescu a făcut un fake news. A fost ideea că băiatul vitreg al lui Meleșcanu a fost trimis consul nu știu unde și că îl recheamă. Păi n-are cum să-l recheme că ăla nu s-a dus. Înțelege-ți, adică… Dar, mă rog. E clar că scopul principal nu e să iasă Meleșcanu, a început să apară și ce pensie are… pentru că el dacă demisionează și sigur demisionează începe o bătălie pentru șefia Senatului și eu cred că o câștigă PNL-ul”, a spus jurnalistul.

Locul 2 – Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

„Gabriela Firea, că v-am explicat, ea este ținta numărul unu. De la ora actuală până la locale ea va fi cea mai înjurată personalitate din România. Ați văzut, așa, zilnic…La ora actuală, România se reduce, dacă ați observat, la București. O atacă dreapta… și, deocamdată, eu am spus, marea ei greșeală e faptul că merge pe terenul adversarilor. Ar trebui să găsească și ea acum rapid… dă în judecată, face… e foarte important în bătălia întotdeauna trebuie să ai tu inițiativa, duci tu adversarul pe terenul tău și îl obligi să răspundă, nu te…te lași atras și după aia joci cum vrea el. Asta cu poluarea o joacă cum vrea dreapta, din punctul ăsta de vedere”, a susținut Ion Cristoiu.

Locul 1 – Nicușor Dan, deputat, candidat la PMB

„Ocupantul locului unu este Nicușor Dan pentru care am o deosebită admirație. Dacă toți politicienii din România s-ar bate, cum se bate el pe cont propriu să ajungă primar, cred că România ar arăta altfel. Numai pentru asta. Eu îl știu, e matematician, am o admirație, tocmai pentru că nu sunt bun la matematică. Dar, exemplu, deci, uitați-vă la el, n-are partid, nu el PNL. Adică, uitați-vă o comparație cu Violeta Alexandru, ea stă și pregătesc ăia, nu-i așa? Contra tuturor, dar că se bate, adică se vede clar. Eu l-aș pune primar prin decret pentru că chiar vrea să fie. Foarte important. Și uitați-vă, spun încă o dată, în România marea problemă este că și politicienii sunt lasă-mă să te las. Adică, nu știu, nu s-a rezolvat aia, zice bine, mă, trec mai departe. Nu, el o ține pe asta… E un exemplu. Uitați-vă la condiția de acum, n-are partid, nu e dorit de USR, cu toate astea s-a impus ca USR, e în prima linie a bătăliei cu Firea, vrea să fie primar, dar abnegația cu care… hărnicia lui, după părerea mea este exemplară. Asta trebuie să admirăm noi. Un om, că nu știu, vrea să ajungă primar, de ce nu vrea și domnul Orban să ajungă cel mai bun premier din istoria României?”, a punctat Cristoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase