Geoană a cununat la Racșa și a promis că va veni și la botez

Geoană a cununat la Racșa și a promis că va veni și la botez
Liderul PSD, Mircea Geoană, le-a promis tinerilor miri pe care i-a cununat, sâmbără seară, la Racșa, că va veni și la botez, iar la rândul său a primit încurajări peste încurajări în cursa pentru Cotroceni de la mai mulți aleși locali ai partidului, pe care i-a întâlnit la eveniment.
Publicat: 16/02/2012, 08:53
Actualizat: 22/02/2012, 17:08

Liderul PSD, Mircea Geoană, le-a promis tinerilor miri pe carei-a cununat, sâmbără seară, la Racșa, că va veni și la botez, iarla rândul său a primit încurajări peste încurajări în cursa pentruCotroceni de la mai mulți aleși locali ai partidului, pe care i-aîntâlnit la eveniment.

„Salutăm nănașu’ mare, pe domnul Mircea Geoană. Cu soția saîmpreună, ca să-și facă voie bună. Dumnezeu sfântu’ să-l trăiască,c-o venit la nunta noastră!” – cu această urare a fost primitMircea Geoană la nunta fiului primarului PSD Toma Betea, evenimentla care au participat peste 2.000 de persoane.

Mai mulți primari PSD din județul Satu Mare, dar și alți membriai partidului care se aflau la nuntă l-au asigurat pe Mircea Geoanăde tot sprijinul lor în cursa pentru Președinție și l-au încurajatspunându-i că peste două luni va fi președintele României.

Geoană a primit și o dedicație muzicală din partea unui nuntaș,cu mesajul: „Pentru viitorul președinte Mircea Geoană”.

De asemenea, primarul Toma Betea i-a făcut acestuia douădedicații speciale, „pentru viitorul președinte”. În aplauzelenuntașilor, muzicanții au cântat piesa „A fi om îi lucru mare”, ainterpretului Cristian Pomohaci, și „Pușca și cureaua lată” ainterpreților Traian Ilea și Valeria Ilea Codrean.

Mihaela și Mircea Geoană, împreună cu mirii și cu celelalte 11perechi de nași, au trecut pe la fiecare masă din cele două săliimense în care s-a desfășurat nunta, pentru a le mulțumiinvitaților și a le transmite salutul lor. Alături de aceștia,senatorul Titus Corlățean, care a fost și anul trecut la Racșa, șieuroparlamentarul Ioan Mircea Pașcu, un obișnuit al locului, auținut și ei să dea mâna cu nuntașii.

După multe mâini strânse, îmbrățișări și încurajări, nașulMircea Geoană a dansat cu mireasa, iar mirele a dansat cu nașamare, Mihaela Geoană.

Mihaela și Mircea Geoană nu au stat foarte mult la nunta dinRacșa, părăsind petrecerea imediat după miezul nopții, după ce afost adus tortul miresei. La plecare, aceștia le-au promis mirilor,Vasile și Irina, că vor veni și la botez și i-au asigurat că potconta oricând pe ei.

Nunta tinerilor miri Vasile Betea (22 de ani) și Irina Ciorba(18 ani), la care au fost invitate 2.500 de persoane, a avut loc însala de nunți din centrul satului, construită pe două nivele șifinalizată special pentru această ocazie. Sala a fost împodobită cusute de baloane roșii și albe și cu sute de trandafiri roșii.

Șase socăcițe (bucătărese profesioniste din Oaș), ajutate de 14femei pricepute din sat, au pregătit șase feluri de mâncare pentruinvitați: un aperitiv tradițional bogat, sarmale cu costiță de porcafumat, supă de găină cu tăiței, friptură de vițel la tavă cucartofi piure și ficăței de pasăre cu orez. Bucătăresele și-au datexamenul priceperii pregătind nu mai puțin de 10.000 de „boace”(sarmale).

„Pentru această nuntă au fost sacrificați zece porci a câte 200de kilograme, 50 de porci a câte 120 de kilograme, opt tăurași acâte 600 de kilograme fiecare, între 300-400 de găini, toate dinferma noastră de la Tur”, a spus tatăl mirelui, Toma Betea, careeste primarul comunei Orașu Nou, de care aparține satul Racșa.

Pe lângă băuturile tradiționale, pălinca din producție proprieși vin, invitații au avut la dispoziție și whisky, lichior și bere,aceasta din urmă fiind achiziționată din Austria, direct de la ofabrică din Graz.

Tortul mirilor a avut 40 de kilograme, fiind ornat în culorilealb-roșu, iar pe lângă acesta au fost și 20 de torturi mai mici, întotal de 60 de kilograme.

Socrul mare a spus că nunta le-a costat pe cele două familiiaproximativ 50.000 de euro.

Liderul PSD Mircea Geoană a fost invitat la această nuntă deziua sa, în 14 iulie, atunci când cei doi tineri, însoțiți delideri județeni ai PSD Satu Mare, i-au dus un imens buchet detrandafiri roșii. Pe lângă buchetul de trandafiri, tinerii i-auadus lui Geoană și invitația la nuntă, numele acestuia fiindmenționat ca naș de cununie.

Mediafax

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată