Georgică Cornu, vizat într-un dosar de evaziune de 61 de milioane de lei,: Ori sunt prost, ori tâmpit. Dacă am făcut această evaziune, cum au intrat firmele în insolvență?

Georgică Cornu, vizat într-un dosar de evaziune de 61 de milioane de lei,: Ori sunt prost, ori tâmpit. Dacă am făcut această evaziune, cum au intrat firmele în insolvență?
Publicat: 27/03/2014, 16:35
Actualizat: 06/02/2016, 02:59

Omul de afaceri din Timișoara Georgică Cornu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că se va prezenta la audieri la DIICOT, fiind vizat într-un dosar de evaziune fiscală.

„Am fost la București, la o întâlnire de afaceri. Acum sunt pe drum spre Timișoara, nu am fost acasă când au fost perchezițiile, am fost la București. M-au chemat la audieri. La un moment dat, am luat materiale de construcții de la Strehaia. În ultimii ani nu am mai luat pentru că am văzut că acolo sunt probleme și am evitat. Nu scrie niciunde că nu pot lua materiale de acolo. Înțeleg că se verifică actele din 2007-2011. Am luat materiale de acolo destul de rar, foarte rar, când erau prețuri și condiții bune”, a declarat Cornu.

El a spus că a aflat joi dimineață despre percheziții și că acasă se aflau copiii, cu cumnata sa, care s-au speriat.

„Am fost sunat de dimineață că strada mea e blocată și sunt la mine la percheziție. Copiii dormeau, erau cu cumnata mea și s-au speriat, vă dați seama. Le place spectacolul, nu vedeți că trăim într-un spectacol imens la care se uită toată lumea? Dacă ești om de afaceri, ești rău. Trebuia până la urmă să fie ocupat spațiul tv, iar mă fac vedetă”, a afirmat Cornu.

Omul de afaceri a mai susținut că dacă ar fi făcut evaziune fiscală nu ar mai fi avut firmele în insolvență.

„Deocamdată vreau să văd ce acuzații mi se aduc, pe cine am omorât? Ori sunt prost, ori tâmpit, pentru că, dacă am făcut această evaziune, cum au intrat firmele mele în insolvență? Din 2007 până în 2012, în calitate de om de afaceri, am plătit statului impozite și TVA de 30 de milioane de euro și băncilor 70 de milioane de euro, însemnând dobânzi și penalități. Mulțamul a fost că a trebuit să intru în insolvență. Acum, când trebuie să mă judec pentru drepturile mele, eu sunt hărțuit. Dacă eu am evazionat acești bani, ei undeva trebuie să fie. M-aș bucura ca cine a descoperit acești bani fraudați să îi aducă și să îi bage în circuit”, a declarat Cornu.

Peste 20 de percheziții au avut loc, joi dimineață, în județele Timiș, Mehedinți și Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 61 de milioane de lei, prin folosirea de facturi false, în acest caz fiind vizat și omul de afaceri Georgică Cornu, declarau surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit surselor citate, au fost vizate sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timișoara deținut de omul de afaceri Georgică Cornu, dar și locuința acestuia.

Perchezițiile au fost făcute de polițiști de la Crimă Organizată și de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din județele Timiș, Mehedinți și Gorj, coordonați de procurorii DIICOT Timișoara.

Conform surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, județul Mehedinți, procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcții, care erau apoi introduse în contabilitate.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasați de Georgică Cornu.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au emis, joi, un mandat de aducere pe numele omului de afaceri Georgică Cornu, care urmează să fie audiat la sediul DIICOT Timișoara.

Georgică Cornu a început activitatea în construcții în anul 2000, realizând lucrări de infrastructură și la rețele de canalizare și termoficare în mai multe orașe din țară, între care Drobeta Turnu Severin și Timișoara. În anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort al omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvență, având datorii de zeci de milioane de euro.

În anul 2006, Georgică Cornu a câștigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014 Cornu a câștigat al treilea mandat la conducerea aceleiași instituții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația