Gheorghe Falcă acuză Inspectoratul Școlar Arad că și-a „delegat” oameni în aproape fiecare școală

Gheorghe Falcă acuză Inspectoratul Școlar Arad că și-a delegat oameni în aproape fiecare școală
Publicat: 16/11/2014, 16:01
Actualizat: 06/02/2016, 06:18

Primarul Gheorghe Falcă a venit la urne alături de soția sa, Ela Falcă, cei doi votând la o secție din cartierul Aradul-Nou, aproape de locuința lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce a votat, Falcă a acuzat modul de organizare a scrutinului și o presupusă implicare a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) în „mecanismul de vot”.

„Am votat de partea câștigătoare a României. Constatând ce înseamnă abuzul în România, cred că tinerii și majoritatea oamenilor trebuie să iasă la vot, să obstrucționeze acest abuz. Vă pot spune că, la Arad, Inspectorul școlar a delegat aproape în fiecare școală un responsabil care să asiste la procesul de vot, deși, așa cum știți, Inspectoratul Școlar nu are atribuțiuni privind mecanismul de vot, dar toate acestea se întâmplă într-o guvernare care nu a pregătit corect aceste alegeri”, a spus Falcă.

Inspectorul școlar general, Claudius Mladin, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a rugat reprezentanți ai școlilor să se pună la dispoziția președinților de secții de votare, „în caz că e nevoie de ajutor de ordin logistic”.

„Noi am rugat de la fiecare școală un reprezentant să ia legătura cu președintele secției de votare, să lase un număr de telefon, să ajute dacă este nevoie la partea de organizare. Reprezentanții școlilor nu stau în secțiile de votare, ci sunt disponibili pentru cazul în care este nevoie de ajutor logistic, cum ar fi asigurarea unui iluminat optim în săli, asigurarea căilor de acces și alte lucruri de acest fel”, a spus Mladin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase