Gigi Becali ar putea lucra în timpul executării pedepsei pentru nașul său Gheorghe Hagi

Gigi Becali ar putea lucra în timpul executării pedepsei pentru nașul său Gheorghe Hagi
Publicat: 08/01/2014, 15:21
Actualizat: 08/01/2014, 15:30

Gigi Becali ar putea lucra, în cadrul regimului deschis de detenție, la clubul Viitorul Constanța, deținut de Gheorghe Hagi, după ce miercuri a fost semnat un contract cu Penitenciarul Poarta Albă privind repartizarea la muncă a mai multor deținuți, pentru „întreținere terenuri și clădiri sportive”.

Purtătorul de cuvânt al Administației Națională a Penitenciarelor, Monica Pană, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că Penitenciarul Poarta Albă a admis o cerere de furnizare de deținuți pentru muncă făcută de clubul sportiv Viitorul Constanța și că, miercuri, a fost încheiat un contract între cele două instituții.

Pană a precizat că a fost încheiat un contract de prestări servicii, iar obiectul de activitate al deținuților ce vor fi repartizați acestui club pentru muncă, în cadrul regimului deschis de detenție, este acela de „întreținere terenuri și clădiri sportive, în interior și exterior”.

Purtătorul de cuvânt al ANP a mai arătat că cererea clubului nu a conținut nominalizări de persoane, acest aspect fiind interzis de regulamentul penitenciarelor. Pană a precizat că dacă s-ar fi menționat numele unor deținuți, cererea ar fi fost respinsă pe loc.

Monica Pană a adăugat că cererea conține și o serie de criterii stabilite de clubul sportiv, după care să fie selecționați deținuții ce urmează să fie repartizați pentru muncă. Comisia Penitenciarului Poarta Albă urmează să analizeze aceste criterii și să selecteze deținuții ce vor fi trimiși să muncească la clubul Viitorul Constanța.

Daniel Ionașcu, avocatul lui Gigi Becali, a declarat pentru MEDIAFAX că la acest moment nu este stabilit dacă Gigi Becali este unul dintre deținuții care vor fi repartizați să muncească la clubul Viitorul Constanța, dar este foarte probabil ca acesta să fie selectat de către comisia penitenciarului, ca urmare a formației sale profesionale și a notorietății în lumea sportului.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că, la solicitarea SC Fotbal Club Viitorul SA, miercuri a fost încheiat un contract de prestări servicii între unitatea de detenție și clubul de fotbal.

Potrivit lui Botezan, contractul prevede ca penitenciarul „să asigure un efectiv de persoane private de libertate, în vederea prestării unor activități lucrative în domeniul întreținere terenuri sportive și clădiri, interior și exterior”.

„O comisie constituită la nivelul penitenciarului va selecționa în perioada următoare persoanele private de libertate care corespund criteriilor solicitate de angajator, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, a adăugat sursa citată.

Gigi Becali a făcut în 30 decembrie 2013 o cerere de eliberare din motive medicale, acuzând o afecțiune veche la coloană care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării, solicitarea urmând să fie judecată de Tribunalul Constanța în 29 ianuarie, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Bogdan Vlad.

Avocatul care îl reprezintă pe Becali a precizat că a depus și o solicitare ca instanța să judece cererea de eliberare la o dată mai apropiată, dată fiind „urgența” situației.

Bogdan Vlad a precizat că Gigi Becali are o afecțiune la nivelul regiunii cervicale a coloanei vertebrale, pe care a tratat-o constant timp de 30 de ani, înainte de a fi încarcerat, și nu a mai putut continua tratamentul în închisoare. Recent, problema s-ar fi agravat, clientul său acuzând dureri acute și insuportabile.

Situația este reflectată în dosarul medical al lui Becali, medicul de la Penitenciarul Poarta Albă având obligația să întocmească la rândul său un raport, a mai precizat Vlad.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, el fiind condamnat în 20 mai 2013 la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și mai primind ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până pe 29 octombrie, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Becali a depus în timpul detenției cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i respinse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale