Gigi Becali și-a schimbat avocațiii. Cine îl va reprezenta acum în procese

Gigi Becali și-a schimbat avocațiii. Cine îl va reprezenta acum  în procese
Publicat: 21/06/2013, 12:38
Actualizat: 24/08/2013, 03:25

Finațatorul Stelei, Gigi Becali, va fi apărat, în procesele legate de întreruperea executării pedepsei și de contopire a pedepselor, de avocații Bogdan Vlad și Pavel Abraham, după ce a renunțat la serviciile apărătorilor Bogdan Bărbuceanu și Mihaela Olaru.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanții avocatului Bogdan Vlad, contractele de „asistență juridică au fost denunțate numai cu privire la domnul avocat Bogdan Bărbuceanu și doamna avocat Mihaela Olaru”.

„Precizăm, de asemenea, că domnul avocat Bogdan Vlad l-a reprezentat pe domnul George Becali în toate procesele sale penale începând cu anul 2009. În cele două cauze având ca obiect «cerere de întrerupere a executării pedepsei», respectiv «cerere de contopire a pedepselor», asistența juridică va fi asigurată de domnii avocați Pavel Abraham si Bogdan Vlad”, se arată în comunicat.

Finanțatorul Stelei, Gigi Becali, s-a declarat nemulțumit, miercuri, de amânarea dosarului în care cere contopirea pedepselor și le-a cerut unor apropiați ai săi, mai precis lui Virgil Becali și lui Ionuț Luțu, să îi angajeze avocați care să știe ce acte îi trebuie la dosar.

După termenul de miercuri al dosarului de la Tribunalul București, la care s-a decis judecarea cauzei în 27 iunie, Becali a comentat în direcția apărătorilor săi, nemulțumit de amânare. „Hai să ne plimbăm cu mașina”, a spus el, cu referire la drumurile pe ruta închisoare-instanță și la timpul pierdut până la pronunțare.

Ulterior, finanțatorul Stelei le-a cerut vărului Virgil Becali și fostului fotbalist Ionuț Luțu, în prezent angajat al său, să îi angajeze avocați care să știe ce acte îi trebuie la dosar.

La termenul de miercuri, Gigi Becali a fost reprezentat în instanță de trei avocați, doi dintre aceștia fiind Bogdan Vlad și Bogdan Bărbuceanu.

Tribunalul București a decis judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Becali în 27 iunie și a stabilit că la dosar trebuie atașate fișa de cazier judiciar a finanțatorului Stelei și copii după minutele instanțelor care l-au condamnat.

Instanța a mai decis ca, tot până la termenul din 27 iunie, să fie atașate și dosarele de executare în baza cărora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

Tot miercuri, Tribunalul București a respins cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel București.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceștia au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanței supreme fiind definitivă.

Instanța nu a făcut reindivualizarea și contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocații acestuia au cerut, la Tribunalul București, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

Gigi Becali și-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaților a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanța supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul