GIGI BECALI VA FACE TREI ANI DE ÎNCHISOARE. Patronul Stelei a ajuns în arestul Poliției Capitalei

GIGI BECALI VA FACE TREI ANI DE ÎNCHISOARE. Patronul Stelei a ajuns în arestul Poliției Capitalei
Publicat: 21/05/2013, 09:21
Actualizat: 06/07/2016, 03:54

Gigi Becali are de gând să-i ceară președintelui Traian Băsescu grațierea pedepsei de trei ani de închisoare la care a fost condamnat astăzi. „Prima dată m-am gândit să-i cer lui Băsescu grațierea. Nu-mi cad galoanele dacă o cer”, a declarat Becali, în declarația dată imediat după sentință. El a anunțat că va ataca sentința la CEDO, susținând, totodată, că „se simte trădat de statul român”.

Gigi Becali a ajuns, luni seară, în jurul orei 22.00, în arestul Poliției Capitalei, după ce s-a predat la IPJ Ilfov în cursul serii.

În arest a ajuns și fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi. De asemenea, a fost încarcerat și Dumitru Cioflină, fost șef al Marelui Stat Major, care a primit o pedeapsă de doi ani cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi.

VEZI AICI CUM COMENTEAZĂ CRISTIAN TUDOR POPESCU CONDAMNAREA LUI BECALI

Patronul Stelei a fost condamnat astăzi în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării la doi ani închisoare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 5 ani. Pentru că are o condamnare anterioară de trei ani cu suspendare în cazul sechestrării, Gigi Becali, în urma condamnării cu executare de astăzi aceasta se activează astfel că patronul Stelei va face trei ani de închisoare, în condițiile în care, potrivit legii se execută pedeapsa cea mai mare. De asemenea, instanța a decis să-i pună sechestru lui Becali pe două terenuri din Voluntari.

Odată cu decizia instanței, Becali își pierde calitatea de parlamentar.

URMĂREȘTE MAI JOS LIVE DESFĂȘURAREA EVENIMENTELOR

UPDATE 21:59 Gigi Becali a ajuns în arestul Poliției Capitalei

UPDATE 21:45 Fostul Ministru al Apărării, Victor Babiuc, și fostul șef al Statului Major, Dumitru Cioflină, au fost aduși la arestul Poliției Capitalei.

UPDATE 21:35 Gigi Becali s-a predat la IPJ Ilfov de unde a fost preluat de polițiștii de la IGPR urmând să ajungă în arestul Poliției Capitalei.

UPDATE 21:26 Gigi Becali trebuie să se predea la Poliția Capitalei. Acolo îl așteaptă și MM Stoica.

UPDATE 20:21 Giovani Becali a venit la reședința vărului său din Pipera, suținând că Gigi Becali a plecat deja la penitenciar.

UPDATE 20:15 Gigi Becali a ajuns la reședința sa din Pipera.

UPDATE 19:27 MM Stoica îl duce acasă pe Gigi Becali.

UPDATE 19:05 La ieșirea din Parlament, Gigi Becali a fost întâmpinat MM Stoica.

UPDATE 18:55 Gigi Becali: „M-a sunat Fane bodyguardul care mi-a zis vin și eu acolo din plăcere. M-a impresionat. Așa a fost soarta mea și asta e crucea pe care o duc. O duc și cu asta-basta”

UPDATE 18:53 Gigi Becali: „Și trei zile e mult, dar când Dumnezeu vrea așa nu ai nicio trebă. Eu mă rog doar pentru mântuire”

UPDATE 18:51 Gigi Becali: „Regret că am intrat în politică. Nu intram în politică, nu aveam probleme. Ei l-au condamnat pe deputatul Becali. Ce ei au vreun Dumnezeu?”

UPDATE 18:49 Gigi Becali: „Mă simt trădat de statul român, așa cum a fost trădată familia mea”

UPDATE 18:48 Gigi Becali: „Prima dată m-am gândit să-i cer lui Băsescu grațierea. Dacă face un act creștinesc e rușine?. Nu-mi cad galoanele dacă cer grațierea”

UPDATE 18:47 Gigi Becali: „Cel mai mare regret al meu este că nu am rămas europarlamentare. Un alt regret este că trebuia să stau eu să aștept sentința unde trebuia să o aștept. Am fost fraier că m-am întors în țară”

UPDATE 18:45 Gigi Becali: „Asta e țara lui Satan. Merg la familie și în seara asta mă prezint”

UPDATE 18:44 Gigi Becali: „Îmi pare rău dar așa va fi. La ora asta sunt achitat de 5 judecători și condamnat de trei. Trageți voi concluzia. Eu nu am vrut să fac pe la CEDO nimic, dar trebuie să îmi apăr familia. Trebuie să atac la CEDO”

UPDATE 18:43 Gigi Becali: „Dacă ei au crezut că vor da drumul la Schengen, e treaba lor. Sora mea a leșinat. Mama a zis că așa vrea Dumnezeu”

UPDATE 18:41 Gigi Becali: „Merg acasă la familie și rog organele în drept să aibă un minim de decență, eleganță și respect și să aștepte să mă prezint singur”

UPDATE 18:36 Instanța a mai dispus în cazul lui Becali și interzicerea pe o perioadă de cinci a dreptului de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice. Această pedeapsă complementară are ca efect și pierderea calității de parlamentar. Statutul deputatilor și senatorilor prevede la articolul 7 că mandatul de parlamentar încetează de drept în cazul în care senatorul sau deputatul își pierde drepturile electorale.

UPDATE 18:27 Cristian Borcea a sosit la vila lui Gigi Becali din Pipera. Cristian Borcea a scăpat astăzi de condamnarea în Dosarul Transferurilor.

UPDATE 18:21 Curtea Supremă va transmite sentința către instanța de executare, adică Tribunalul București care va dispune mai departe punerea în executare a hotărârii de către Poliție. După ce vor primi mandatul de executare polițiștii vor merge la Gigi Becali acasă sau în locul în care se află și îl vor ridica și îl vor încarcera. Apoi Becali va fi depus la penitenciar.

UPDATE 18:16 Avocatul lui Gigi Becali, Florin Șurghie, a declarat la scurt timp de la aflarea verdictului că omul de afaceri „se va preda imediat”, adăugând că în prezent clientul lui se află la biroul lui de la Parlament. „Nu poate spune nimeni că domnul Becali a vrut să fugă din țară atâta timp cât nimeni nu știa decizia instanței. mai mult, la momentul respectiv, noi l-am asigurat că nu există dovezi pentru condamnare”, a afirmat Florin Șurghie, referindu-se la oprirea lui Becali seară pe aeroport de unde se pregătea să plece în Israel.

UPDATE 18:11 În fața biroului în care se află Gigi Becali se află peste 30 de ziariști.

UPDATE 18:10 În urmă cu puțin timp, în biroul în care se află Gigi Becali a intrat și Daniel Fenechiu, avocat și deputat PPDD.

UPDATE 18:08 Gigi Becali se află în acest moment la Parlament într-un birou al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Alături de el se află fostul fotbalist Ionuț Luțu, care îi este consilier, și Dobrin Laurențiu Ionescu, un consilier parlamentar.

În primă instanță el a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată.

Completul de cinci judecători de la instanța supremă a încheiat în 14 mai discuțiile în recursul făcut de procurorii anticorupție împotriva deciziei prin care Gigi Becali și celelalte persoane judecate în dosarul schimbului de terenuri cu MApN au fost achitate, fiind așteptat să dea luni verdictul final.

Procurorii DNA au cerut condamnarea la pedepse cu închisoarea a lui George Becali și a celorlalți inculpați, în vreme ce apărătorii acestora au arătat că, în raport de probele anchetatorilor și de situația juridică a celor două terenuri vizate, se impune achitarea clienților lor pentru acuzațiile aduse de anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, și Dumitru Cioflină au fost achitați, în 24 mai 2012, de instanța supremă în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali și Ministerul Apărării Naționale, decizia fiind atacată cu recurs de către procurori.

Astfel, George Becali a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, Victor Babiuc și fiica lui, Ioana, pentru luare de mită și, respectiv, complicitate la luare de mită, iar Dumitru Cioflină pentru abuz în serviciu. Decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al instanței supreme, care va da o sentință definitivă în acest dosar.

Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roșia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafața totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecință prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni