Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat de șantajarea lui Mircea Băsescu, rămâne în arest

Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat de șantajarea lui Mircea Băsescu, rămâne în arest
Publicat: 23/12/2014, 16:59

Curtea de Apel Constanța a judecat, marți, contestația depusă de apărătorii lui Marius Constantin împotriva deciziei din 19 decembrie a Tribunalului Constanța, care menținuse mandatul de arestare preventivă emis pe numele acestuia. Avocații au solicitat în instanță înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar ori arest la domiciliu.

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins ca nefondată contestația formulată de apărători împotriva încheierii pronunțate de Tribunalul Constanța și l-au obligat pe Marius Constantin să plătească statului suma de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate în contestație.

Hotărârea de marți a Curții de Apel Constanța este definitivă.

Soția lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin și Grinică Ion Anghel, precum și fiica și ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Constanța, la sfârșitul lunii iunie, fiind acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănțeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar amenințând cu dezvăluirea în presă a unor informații compromitățoare, de corupție, în care ar fi fost implicat acesta și familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au amenințat și pe Marian Căpățână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să își transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai și 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, și fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleași amenințări despre pretinsa implicare în infracțiuni de corupție, cu scopul de a-l determina să îi dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinși în flagrant de procurorii anticorupție.

Două zile mai târziu, în 31 mai, Florin Anghel i-a telefonat lui Mircea Băsescu, din Penitenciarul Colibași, unde execută o pedeapsă într-un alt dosar, și i-a cerut să își retragă plângerea formulată și să dea declarații din care să rezulte inexistența faptei de șantaj, astfel încât Marius Constantin să fie pus în libertate prin admiterea contestației formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanța. Fiul lui Bercea Mondial a amenințat că, în caz contrar, va dezvălui, prin intermediul presei, înregistrări care să susțină implicarea acestuia în săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Tot la Tribunalul Constanța se judecă și dosarul în care Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată, în 14 iulie, în dosarul în care fratele președintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpățână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentință favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că fratele președintelui va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că și-a înjunghiat un nepot, dar și pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpățână și suma de 350.000 de euro, în același scop.

Anchetatorii susțin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpățână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpățână este acuzat că și-a însușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiți de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanța a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeași decizie fiind luată și în cazul lui Marian Căpățână.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”