Grevă în transportul public din Galați. Șoferii și vatmanii cer salarii mai mari. Localnic: „Eu am abonament, am plătit pentru el și nu-l pot folosi. Să-mi răspundă cineva, să-mi ofere o soluție”

Publicat: 10/05/2019, 13:28

În timpul grevei, mijloacele de transport în comun staționează la capăt de linie, dar protestatarii asigură numărul minim de autobuze și tramvaie pe traseele aglomerate din oraș.

Deși protestul a fost anunțat, numeroși gălățeni sunt în stații nemulțumiți că așteaptă în zadar mijloacele de transport în comun.

„Este bătaie de joc, stăm ca proștii în stație, ne udă ploaia. Nu trebuie să-și bată joc de noi, avem treabă în oraș. Eu am abonament, am plătit pentru el și nu-l pot folosi. Să-mi răspundă cineva, să-mi ofere o soluție”, s-a plâns unul dintre gălățenii luați prin surprindere de protestul șoferilor și vatmanilor.

Sindicaliștii care fac grevă solicită conducerii companiei de transport și autorităților locale salarii mai mari, condiții mai bune de muncă și investiții în parcul auto. În ceea ce pivește veniturile, ei vor o creștere medie a salariului cu 400 lei de angajat și majorarea voucherelor de vacanță de la 1.200 de lei la 1.450 de lei.

„Nu avem de gând să cedăm. Colegii mei, pentru că nu sunt băgați în seamă, se gândesc la grevă pe termen nelimitat, sper să nu ajungem acolo. Așteptăm mai multă deschidere din partea conducerii, negocierea se poartă între două părți. Protestul a pornit de la salarii, dar acum oamenii vor investiții în societate, vor condiții la locul de muncă. Salariile sunt cum sunt, facem calcule și aflăm că un șofer rămâne în mână cu 2.500 de lei. În timpul protestului de astăzi, asigurăm 34% din flota trecută în diagramă. Avem pe trasee 128 de autobuze, troleibuze și tramvaie, într-o zi normală, iar în timpul protestului rămân 40 de mijloace de transport. Le-am păstrat pe acelea aflate pe traseele aglomerate. Pe traseele de troleibuze, de exemplu, din 14 troleibuze rămân opt”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb, George Preda.

Conducerea companiei de transport public din orașul Galați spune că nu poate mări salariile, deoarece societatea are pierderi și anunță că este foarte aproape de a finaliza o licitație pentru achiziționarea a 40 de autobuze noi.

„Compania este pe pierderi, nu putem mări salariile. Totuși, pentru că a crescut salariul minim de la 1.900 de lei la 2.080 de lei, salariații vor primi diferența de bani. În ceea ce privește investițiile, am făcut demersuri și avem o licitație în stadiu avansat. Din șapte furnizori de autobuze noi, au rămas în a doua fază trei mari companii interesate. În cel mult 30 de zile ar putea fi semnat contractul pentru 40 de autobuze moderne, de tipul Euro 6″, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul societății Transurb, Mihai Cadinoiu.

Potrivit informațiilor de pe portalul de licitații publice, trei mari companii din Germania și Tucia se bat pe contractul pus la bătaie de societatea gălățeană pentru achiziționarea a 40 de autobuze de tipul Euro 6, iar până în 20 mai Primăria Galați așteaptă oferte pentru 20 de minibuze moderne.

În paralel, municipalitatea gălățeană se pregătește pentru începerea procedurilor de achiziționare a unui lot de autobuze electrice hibrid. De asemenea, în flota de transport public din oraș ar putea intra anul acesta 18 tramvaie noi. 10 dintre acestea vor fi achiziționate de Ministerului Dezvoltării, iar opt vor fi cumpărate de Primăria Galați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic