• Publicat:
Știri

GREVĂ pe acorduri muzicale, în fața Filarmonicii Banatul din Timișoara: Dicteu, dictat sau DICTATURĂ!

Vezi atât VIDEO cu protestul angajaților, cât și REACȚIA trecătorilor

La protestul care are loc, joi, în fața Filarmonicii Banatul din Timișoara, pentru a doua zi consecutiv, participă toți cei peste 60 de angajați ai instituției care sunt nemulțumiți de actuala conducere.

Pe lângă pancartele pe care le țin în mâini, instrumentiști din orchestra filarmonicii susțin și un concert în aer liber. Astfel, timișorenii care au avut drum prin fața instituției, aflată în fața Primăriei, au putut asculta imnul României sau imnul Revoluției de mai multe ori, printre melodiile care au răsunat de pe scările Filarmonicii Banatul.

Concert pe scările Filarmonicii Banatul din Timișoara, susținut de angajați în grevă

De altfel, unii trecători i-au aplaudat minute în șir de instrumentiști, iar unii șoferi i-au claxonat.

Cei câțiva zeci de manifestanți țin în mâini pancarte cu mesaje precum „Muzicienii Filarmonicii Banatul cer normalitate”, „Timișoara 2021 are nevoie de Filarmonică”, „Dicteu, dictat sau dictatură! Grevă generală! Jos Gârboni” sau „Salvați muzica”. De asemenea, se scandează „Jos Gârboni”, „Vrem cultură, nu dictatură”, „Rușine să vă fie” sau Gârboni, nu uita, asta nu e casa ta”.

Concert pe scările Filarmonicii Banatul din Timișoara, susținut de angajați în grevă

Salariații nemulțumiți, care fac parte din Sindicatul Filarmonicii Banatul, sunt în conflict cu directorul instituției, Ioan Gârboni, de peste doi ani, iar negocierile privind contractul colectiv de muncă au eșuat până acum. Angajații nu sunt de acord cu comportamentul pe care-l are Ioan Gârboni, acesta fiind acuzat că spune bancuri cu tentă sexuală și vorbește urât cu oamenii.

Pe de altă parte, negocierile privind contractul colectiv de muncă continuă și joi. La negocierile dintre sindicaliști și directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni, participă și Ciprian Trocan, consilierul personal al primarului Nicolae Robu.

Cei 66 de angajați ai Filarmonicii Banatul nemulțumiți de activitatea directorului Ioan Gârboni au declanșat greva generală de aproape o săptămână, astfel că nu au urcat pe scena instituției pentru a susține concertul de deschidere al noii stagiuni, acesta fiind anulată.

Inchide