Gruparea Anonymous România a fost ANIHILATĂ

Gruparea Anonymous România a fost ANIHILATĂ
Publicat: 29/05/2012, 09:26
Actualizat: 01/06/2012, 23:59

DIICOT a anihilat gruparea Anonymous care accesa ilegal bazele de date ale instituțiilor, anchetatorii descinzând, marți dimineața, la locuințelor a 12 persoane din București, Iași, Alba Iulia, Piatra Neamț, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reșița și Târgu Mureș.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au destructurat o grupare infracțională, constituită din 14 persoane, cunoscută sub denumirea Anonymous România, sens în care au efectuat 12 percheziții domiciliare în municipiile București, Iași, Alba Iulia, Piatra Neamț, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reșița și Târgu Mureș”, informează DIICOT.

Liderul grupării a fost identificat ca fiind învinuitul Gabriel Bălăneasa, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamț, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman”.

Acesta, împreună cu învinuiții Fábián Gábor și Picoș Mihai Emil a constituit o grupare, la care au aderat și alte persoane, implicată în derularea agresiunilor de terorism cibernetic sub numele Anonymous România.

Anonymous România a desfășurat o vastă activitate infracțională specifică, de criminalitate informatică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidențiale sau nedestinate publicității, precum și publicarea în mediul on-line a datelor exfiltrate.

Bazele de date confidențiale/clasificate vizate erau de predilecție administrate de instituții și persoane juridice publice, atât din România cât și din străinătate.

Din punct de vedere tehnic și al modalității concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor și paginilor web țintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicații informatice, respectiv Havij, SQL Map etc. În majoritatea cazurilor, după compromiterea și obținerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta în general în postarea anumitor mesaje, link-uri și imagini prin care se revendica atacul și se promova gruparea de hackeri Anonymous România.

Atacurile erau lansate în scopul obținerii de date informatice, date care erau după caz copiate/transferate fără drept și publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activității de hacking.

Membrii grupării au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 29 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaționale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web țintă.

Activitatea infracțională a dus la compromiterea totală sau parțială a paginilor și domeniilor de internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor și implementării de noi măsuri de securitate .

La sediul DIICOT vor fi aduse în vederea audierii 12 persoane, față de care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, în scopul obținerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, modificare fără drept de date informatice și transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO-SCCI și Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de către SRI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Prețul aurului depășește toate așteptările și continuă să crească