Guvernul promite că de la sfârșitul lui 2018 toate taxele să se plătească online: Nu vor mai exista cozi la ghișee

Guvernul promite că de la sfârșitul lui 2018 toate taxele să se plătească online: Nu vor mai exista cozi la ghișee
Publicat: 03/05/2017, 16:28
Actualizat: 02/10/2018, 17:32

Ilan Laufer a afirmat miercuri, la Slatina, că după decembrie 2018 nu vor mai exista cozi la ghișee, plățile urmând să fie făcute doar online.

„În luna decembrie a anului 2018, ne dorim să nu mai existe cozi la ghișee. Ne dorim ca toată lumea să poată să-și achite dările, taxele și orice fel de altă plată, direct online. În acest sens, cred că ați și auzit, vor fi angajați de către stat o serie de consultanți fiscali care vor oferi aceste servicii pentru cei care nu au acces la internet sau nu știu să o facă, în mod gratuit. Sunt foarte multe chestii care se întâmplă, în acest moment, cu mediul de afaceri din România, și din punct de vedere al cadrului de funcționare, dar și din punct de vedere al cadrului fiscal”, a afirmat Ilan Laufer, în cadrul unei conferințe de presă, desfășurate miercuri, la Slatina.

Reprezentantul Guvernului a mai spus că unul dintre principalele obiective îl reprezintă îmbunătățirea mediului de afaceri, în România.

„Este foarte important pentru noi să înțelegem, în primul rând, unde ne aflăm astăzi ca și țară și unde vrem să ajungem. Cred că asta este foarte important, mai ales pentru cei care sunt mai tineri. În acest moment, Ministerul pentru Mediul de Afaceri are câteva directive și bineînțeles că una dintre principalele noastre dorințe este să îmbunătățim cadrul de funcționare a mediului de afaceri în România”, a mai spus Laufer.

Potrivit acestuia, în acest sens, Guvernul deja a adoptat anumite măsuri promise, printre care creșterea plafonului pentru micro-întreprinderi, de la 100.000 la 500.000 euro, impozitul pe cifra de afaceri pentru aceste companii fiind de 1%, începând cu anul 2018. De asemenea, Laufer a mai spus că va fi impozit zero la sută taxe pe dividende, începând cu 1 ianuarie 2018 și că urmează încă o serie de tăieri de taxe.

„Pe de altă parte, Legea prevenției va intra în Parlament, după ce a fost în dezbatere publică. Este o lege care are menirea de a crea un echilibru între organele de control ale statului român și mediul de afaceri, pe de altă parte”, a mai spus secretarul de stat, Ilan Laufer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase