Haos în Capitală din cauza ploii: tramvaie și troleibuzele blocate, copaci căzuți peste mașini, trafic rutier îngreunat

Publicat: 01/10/2013, 13:53
Actualizat: 03/09/2019, 11:58

Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, marți, în urma ploii torențiale și zeci de copaci rupți de vântul puternic au căzut pe carosabil și pe mașini, peste 20 de autovehicule fiind avariate.

Peste 20 de mașini au fost avariate în noaptea de luni spre marți de copacii doborâți de furtună, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Potrivit lui Andrei Codău, cel mai grav incident a avut loc pe strada Dimitrie Pompeiu, unde un copac doborât de vânt a avariat cinci mașini. Alte incidente au avut loc pe străzile Frunte Lată, Mozart și Lacul Tei, unde copacii au căzut pe câte două autoturisme.

Codău a mai spus că se circulă greu din cauza apei acumulate pe carosabil pe Șoseaua București – Ploiești, în dreptul Institutului de Meteorologie, pe Șoseaua Virtuții, Valea Oltului, Valea Ialomiței, Iancu de Hunedoara, Șoseaua Progresului, Bucureștii Noi, la intersecția cu Răzoare, Calea 13 Septembrie, la intersecția cu Șoseaua Antiaeriană și Calea Moșilor, la intersecția cu strada Făinari.

De asemenea, nu funcționează semafoarele la intersecția Bulevardul Basarabia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, la intersecția străzilor Mircea Vulcănescu cu Popa Tatu, pe Șoseaua Giurgiului, la intersecția cu Drumul Găzarului, la intersecția Calea Moșilor cu Bulevardul Carol I, pe Drumul Sării, la intersecția cu strada lt. Găină și pe Șoseaua Colentina, la intersecția cu Teiul Doamnei.

De asemenea, traficul rutier este îngreunat în multe zone ale Capitalei din cauza ploii. În unele părți copacii au căzut peste mașini avariindu-le.

Vântul a scos din rădăcini și unul dintre copacii bătrâni de pe strada Aurel Vlaicu. Din fericire, în acest caz singurele pagube materiale au fost firele electrice. „A căzut de dimineață pe la șapte. Bine că nu a trecut nimeni, că murea pe loc”, afirmă unul dintre bucureșteni care locuiește pe strada Aurel Vlaicu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX că în ultimele 24 de ore echipele ISU au intervenit la 25 de incidente, dintre care 20 au fost căderi de arbori.

Daniel Vasile a spus că marți, de la ora 05.00, ISU a primit 15 solicitări, pentru pentru acumulări de apă și pentru copaci căzuți pe carosabil sau care au avariat case și autoturisme.

Acesta a precizat că pompierii au mai intervenit pentru de scoate apa din subsolul unor locuințe, marți dimineață fiind în desfășurare două intervenții pe strada Brumărescu și pe Șoseaua Antiaeriană.

O femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt, marți dimineață, în zona Piața Presei Libere, aceasta fiind transportată la spital de un echipaj SMURD. Femeia, în vârstă de 31 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral și, probabil, o fractură de femur, a mai spus Daniel Vasile.

Tramvaiele liniilor 1, 8, 11, 25 și troleibuzele 71, 93 și 96 din Capitală sunt blocate din cauza unor copaci rupți de vânt care au căzut pe carosabil, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport București (RATB), Constantin Tobescu.

Potrivit lui Tobescu, circulația pe linia tramvaielor 1, 8, 11 și 25 este blocată din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut în dreptul stație Inox, de pe Șoseaua Progresului. Troleibuzele liniilor 71, 93 și 99 nu circulă din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut pe Bulevardul Vasile Milea.

Capitala și județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța sunt de luni, ora 21.00 până miercuri, la ora 02.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind prognozate precipitații de până la 80 de litri pe metru pătrat.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom