HARTA punctelor negre de pe străzile Bucureștiului. Locurile unde se produc cele mai multe accidente

Publicat: 17/08/2017, 08:38
Actualizat: 18/08/2017, 08:21

Poliția Rutieră a întocmit o listă cu cele mai periculoase intersecții și străzi din București, în funcție de numărul accidentelor rutiere care s-au produs în aceste zone și a gravității acestora.

Astfel, cea mai periculoasă intersecție este cea a bulevardului Barbu Văcărescu cu șoseaua Fabrica de Glucoză, unde au avut loc anul trecut cinci accidente rutiere grave, soldate cu rănirea a opt persoane. Principala cauză, arată bilanțul polițiștilor, a fost reprezentată de neacordarea de prioritate autoturismelor care aveau drept de trecere. Mai exact, șoferii ori au trecut pe culoarea roșie a semaforului, ori nu au cedat trecerea mașinilor care veneau din sens opus în momentul în care au efectuat viraj la stânga.

Pe locul doi în clasamentul zonelor negre de pe harta rutieră a Capitalei este o mică intersecție din Sectorul 2, între strada Mihai Eminescu și strada Toamnei, unde în 2016 s-au produs opt accidente rutiere ce au dus la rănirea a nouă persoane. Și în acest caz poliția a stabilit că principala cauză de producere a accidentelor a fost reprezentată de neacordarea de prioritate vehiculelor care aveau drept de trecere. Șoferii care trec prin acea zonă sunt, însă, de altă părere.

„De vină este semnalizarea. Pe strada Toamnei, indiferent din ce direcție vii, semnul de «cedează trecerea» este obturat fie de un stâlp, fie de un semn cu «parcarea interzisă». Dacă circuli cu 50 de kilometri pe oră, vezi triunghiul în ultimul moment și e imposibil să oprești la timp. Prima dată când am trecut pe aici și eu era să fac accident, am frânat cât am putut, dat tot am ajuns în mijlocul intersecției. Am avut noroc că nu trecea nimeni în acel moment”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Barbu, un conducător auto care spune că tranzitează zilnic această intersecție.

„Evident că sunt și mulți nebuni care circulă cu viteză și nu acordă prioritate, dar semnalizarea stradală este foarte proastă, iar vizibilitatea, din cauza mașinilor parcate uneori chiar și în intersecție scade foarte mult. Pur și simplu trebuie să înaintezi până la jumătatea străzii ca să vezi ce vine din dreapta. Iar dacă în timpul ăsta vine unul tare din stânga și nu oprește, că are prioritate, ce faci? Îți faci cruce, dacă mai apuci”, a spus un alt șofer.

De asemenea, șoseaua Ștefan cel Mare, în apropierea de intersecția cu Lizeanu, este un punct periculos. Anul trecut, în această zonă au avut loc trei accidente grave din cauza pietonilor care au traversat prin loc nepermis, iar una dintre victime și-a pierdut viața.

În top-ul celor mai periculoase șosele din București se află și Bulevardul Energeticienilor, unde trei oameni au fost loviți, în 2016, pe trecerea de pietoni, în trei accidente diferite, una dintre victime pierzându-și viața.

La intersecția dintre Șoseaua Alexandriei și Șoseaua Antieriană și pe Splaiul Independenței, în zona Grozăvești, au avut loc anul trecut, în total, 17 accidente rutiere grave, iar 23 de oameni au fost răniți. Cauza principală identificată de Poliția Rutieră a fost cea a neacordării de prioritate celorlalte vehicule.

În 2016, în Capitală s-au produs 489 de accidente grave, soldate cu rănirea gravă a 442 de oameni și 66 de decese. Un bilanț al ultimilor șase ani (2011-2016) arată că în Capitală au avut loc 4.436 de accidente grave, 4.262 de persoane au fost rănite, iar 422 și-au pierdut viața.

Anul trecut, principalele cauze de producere a accidentelor au fost traversarea neregulamentară (139 de cazuri), neacordarea de prioritate pietonilor (95 de cazuri), neacordarea de prioritate autovehiculelor (52 de cazuri) și viteza excesivă (49 de cazuri).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?