Helmut Duckadam a fost mutat în salon cu Cornel Dinu

Helmut Duckadam a fost mutat în salon cu Cornel Dinu
Publicat: 02/10/2012, 18:25
Actualizat: 03/02/2019, 08:29

Helmut Duckadam a fost transferat, marți, de la Secția de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, unde a stat după intervenția chiurgicală, în același salon cu Cornel Dinu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

„Starea lui Helmut Duckadam este bună. Recuperează foarte bine. El a fost transferat în același salon cu Cornel Dinu, ca «să-i țină de urât», acestuia din urmă. Sunt doi fotbaliști, își țin de urât unul altuia”, au spus sursele citate.

Medicii au mai spus că Duckadam ar putea merge, joi, la meci, dar acesta nu este tentat de idee, întrucât se simte încă slăbit. Duckadam va rămâne în salon împreună cu Cornel Dinu, au adăugat sursele citate.

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a fost internat la sfârșitul săptămânii trecute în Spitalul Floreasca, pentru investigații și reechilibrare, întrucât de mai mult zile nu își mai luase tratamentul. Dinu, și-a neglijat tratamentul prescris de medici, s-a deshidratat și a acuzat stare de leșin. El a fost transportat, duminică după-amiază, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală și internat în Clinica de chirurgie cardiovasculară, după ce a acuzat o stare de rău și a sunat la ambulanță.

În 12 august 2011, Dinu (64 de ani) a fost supus la Floreasca unei intervenții de by-pass coronarian. Operația de by-pass coronarian este o intervenție de revascularizare folosită pentru a îmbunătăți fluxul sanguin al inimii la pacienții cu afecțiuni severe ale arterelor coronariene.În 19 iulie 2011, administratorul delegat al FC Dinamo a făcut miocardic acut, fiindu-i montat un stent.

Pe de altă parte, președintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a fost operat marți, 25 septembrie, timp de aproape nouă ore, pentru eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera brațului drept și introducere a unei grefe pe porțiunea de arteră subțiată. El a fost diagnosticat cu insuficiență arterială acută la brațul drept.

„A fost o operație lungă, dificilă. Am scos toate improvizațiile care au fost făcute la nivelul membrului superior. Așteptăm evoluția pentru această noapte”, declara Brădișteanu.

Întrebat de ce operația a durat atât de mult, medicul a explicat: „A fost o zonă extrem de dificilă anatomic, prin faptul că era un anevrism abolut gigant și niște stenturi trombozate și puse în poziții nepotrivite. Au trebuit scoase, a fost o operație dificilă tehnic. Nu se putea face altfel decât din aproape în aproape, pentru că totul era fibrozat, stenozat. Am încercat să rezolvăm radical totul, am rezolvat tot ce trebuia rezolvat”.

Potrivit lui Brădișteanu, recuperarea lui Duckadam ar putea dura săptămâni. „Depinde și de dânsul, să vedem, așteptăm evoluția ulterioară. (…) Sper să se recupereze rapid, pentru că este un sportiv, e foarte musculos, iar cu moralul stă neașteptat de bine. Bănuiesc că nici nu a fost conștient de gravitate. El a fost cel mai optimist”, a mai spus medicul.

Șerban Brădișteanu a subliniat că Duckadam va urma un tratament anticoagulant și, de asemenea, va trebui scăzut colesterolul. Medicul a precizat că pacientul este și „ușor diabetic”. „Un diabet tip II, va trebui să se îngrijească, fără discuție”, a spus medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice