Iarna face ravagii pe șosele: Șoferi blocați în troiene de un metru și drumuri închise din cauza zăpezii

Iarna face ravagii pe șosele: Șoferi blocați în troiene de un metru și drumuri închise din cauza zăpezii
Publicat: 29/12/2019, 17:05

Prefectura Botoșani anunță că două drumuri județene au fost închise circulației publice, duminică, în urma cantităților mari de zăpadă depusă pe șosele. Patru mașini au rămas blocate pe Drumul Județean 294 Gulioaia-Dângeni.

„Ca urmare a înrăutățirii condițiilor meteo, ca măsura de siguranță s-a decis ca drumul DJ 293 Mileanca – Codreni – Putureni – Coțușca, km. 26+000-41+000 să fie închis circulației publice. Tot ca urmare a înrăutățirii condițiilor meteo, ca măsura de siguranță s-a decis ca drumul DJ 294 Gulioaia – Dângeni, km.0+000-12+500 să se închidă circulației publice până se va debloca”, au transmis, duminică după-amiza, reprezentanții Prefecturii Botoșani.

Conform autorităților, în zona Gulioaia se fac eforturi pentru deblocarea celor patru autoturisme rămase împotmolite. În unele zone, stratul de zăpadă așternut pe carosabil depășește un metru.

Și în Neamț, două mașini au rămas blocate, duminică, pe DJ 155B, din direcția Timișești spre Urecheni. Potrivit autorităților, pentru scurt timp, drumul a fost închis circulației. La fața locului au intervenit echipaje de la Drumurile Județene, de la Primăria Timișești, dar și pompieri de la Detașamentul Târgu Neamț. Drumul a fost deschis circulației pe un sens, iar la ora transmiterii știrii se lucrează pentru deszăpezirea ambelor sensuri de mers.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face apel la șoferi, într-un comunicat, să circule prudent și să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate de iarnă.

„Atenție, se circulă în condiții de iarnă pe anumite sectoare de drumuri naționale și autostrăzi! Având în vedere avertizarea de cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 20:00, ce vizează ninsori însemnate cantitativ și viscol în Carpații Meridionali, de Curbură și în cea mai mare parte a Moldovei, drumarii de la CNAIR acționează în permanență pentru a menține circulația pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi în condiții de siguranță”, precizează compania de drumuri.

De sâmbătă după-amiaza de la ora 17:00 până duminică la ora 12:00, drumarii de la Direcțiile regionale București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași și Constanța au acționat cu 749 de utilaje și s-a răspândit o cantitate de peste 8800 de tone de material antiderapant.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, subliniază CNAIR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase