Imaginea zilei. Dragnea a stat la coadă să intre la DNA

Liviu Dragnea a fost înștiințat, luni dimineața, că a fost pusă în mișcare acțiunea penală în dosarul în care este cercetat alături de fosta sa soție, după audieri președintele PSD precizând că „e o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua președintelui Iohannis”.

„Așa cum se stătea la coadă la pâine, se stă la coadă la DNA astăzi. E o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua președintelui Iohannis. E un cadou frumos. Chiar luni, pe 06 iunie, s-a pus în mișcare acțiunea penală, bineînțeles că este o coincidență, nu are niciun fel de legătură cu rezultatul alegerilor. Singura mea durere și supărare e și că soția mea e târâtă în acest dosar. Este mama copiilor mei (..) Lupta împotriva adevăratei corupții trebuie să existe permanent. Și crimele odioase pentru care eu sunt chemat aici, două angajate care nu prea veneau la serviciu, trebuie pedepsite cu închisoarea pe viață”, a declarat Liviu Dragnea după audieri.

Liviu Dragnea a fost nevoit să aștepte câteva minute la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție, întrucât se formase coadă la filtrul unde se face verificarea celor care merg la audieri.

Întrebat dacă se teme că noul dosar îl va afectea, având în vedere condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare, președintele PSD a precizat: „Am înțeles că numai de la condamnare încoace dacă mai fac vreo crimă, dar s-a depășit nivelul de teamă. După atâția ani grei pentru mine și familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ținut pe Băsescu, s-a depășit toată asta. Eu merg înainte, am toate șansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, vreau să câștigăm alegerile. Trebuie să vadă dacă preferă cătușe în loc de pâine, românii decid, nu e o luptă împotriva justiției, ci pentru adevăr și bunăstare”.

Președintele PSD a precizat că nu l-a sunat pe Klaus Iohannis să îi facă urări cu ocazia zilei de naștere, pentru că i le-a făcut în fața camerelor de filmat: „Nu l-am sunat. Eu nu îl sun să îi spun să își dea demisia că are probleme cu casa”.

Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

În aceeași cauză este cercetată pentru abuz în servicu și fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcția de șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii