Imagini din timpul botezului în urma căruia un bebeluș a decedat! Preotul nu ar fi făcut scufundarea pruncului așa cum ar trebui – VIDEO

Imagini din timpul botezului în urma căruia un bebeluș a decedat! Preotul nu ar fi făcut scufundarea pruncului așa cum ar trebui - VIDEO
Imagini din timpul botezului în urma căruia un bebeluș din Suceava a decedat / Sursă FOTO: captură YouTube - ActiveNews Romania
Publicat: 02/02/2021, 12:26
Actualizat: 03/02/2021, 11:18

O înregistrare video cu imagini surprinse în timpul botezului în urma căruia un bebeluș din Suceava a decedat a fost făcută publică. Se poate observa cum preotul scufundă pruncul în apă de trei ori, însă cu fața în sus, nu în jos, așa cum susțin specialiștii în Teologie că ar trebui să se facă ritual de botez.

În imagini se poate observa cum preotul de la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din Suceava, scufundă copilul de trei ori ținându-l cu fața în sus, nu în jos.

Preofesorul de Teologie Liturgică la facultatea de Teologie din Sibiu a precizat într-o declarație pentru adevarul.ro faptul că preoții învață încă din timpul facultății cum trebuie săvârșită Taina Botezului, fiind folosită o păpușă. Specialistul a explicat care este procedura exactă: o mână se ţine între picioarele copilului, iar alta pe faţa acestuia pentru a-i proteja nasul şi gura. Afundarea în apă, cu faţa în jos se face rapid, în fracţiuni de secundă, astfel încât apa să nu aibă timp să pătrundă pe căile nazale.

Preotul care l-a botezat pe bebelușul prematur nu ar fi făcut corect procedura de scufundare!

De asemenea, și Vasile Gavrilă, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie din Bucureşti, a precizat, pentru sursa citată, în urmă cu mai mult timp care este procedura pe care un preot trebuie să o urmeze: „mânuţele copilului se lasă libere; preotul îl prinde pe copil de părţile corpului astfel încât coloana vertebrală să nu fie sub nicio formă pusă în pericol; nu i se astupă concomitent gura şi nasul, pentru că s-ar sufoca; cu podul palmei i se astupă gura, iar cu degetele i se astupă urechile, nasul rămâne liber. Afundarea se face foarte rapid, durează câteva secunde. În momentul în care este introdus în apă, copilul este ţinut cu o palmă de gât şi cap, cu faţa în jos, şi cealaltă mână stă între picioarele copilului pentru a putea să asiguri verticalitatea şi poziţia cea mai bună pentru coloana vertebrală”.

Tatăl bebelușului de șase săptămâni care a încetat din viață după ce a fost botezat la Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din municipiul Suceava a făcut recent declarații sfâșietoare, revenind cu noi detalii cu privire la modul în care a murit copilul său.

Bebelușul a făcut stop cardio-respirator după ce a fost scufundat în cristelniță la botez și ar fi înghițit o cantitate mare de apă. Micuțul a murit luni dimineață, la Spitalul Județean Suceava, la Terapie Intensivă, deși medicii au făcut tot posibilul să-l salveze.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a declarat tatăl copilului, potrivit Monitorul de Suceava.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului