Cristina Andrei
06.04.2018
Știri

În București s-a deschis primul magazin complet gol. „The Empty Shop”, conceptul umanitar prin care poți dona hainele care nu-ți mai trebuie oamenilor care chiar au nevoie de ele

Detalii pe Gândul.

„Prin deschiderea The Empty Shop și a celorlaltor 12 puncte de colectare din mall-urile noastre din țară ne-am propus să derulăm cea mai amplă campanie de strângere de haine: 20 de tone în două săptămâni. Zilnic, sute de mii de oameni trec pragul centrelor noastre comerciale din toată țara, pentru cumpărături, în drum spre serviciu, pentru a lua masa sau pentru a se relaxa. Acum le lansăm și o provocare: de a dărui în beneficiul persoanelor cu posibilități materiale reduse”, a declarat Corina Olteanu, Group PR Manager NEPI Rockastle, deținătorul mall-ului Promenada, acolo unde bucureștenii care vor să ajute pot merge pentru a-și dona hainele care nu le mai sunt de folos. 

Ținta este una foarte ambițioasă, 20 de tone de haine în două săptămâni, însă începutul a fost unul care le-a dat curaj organizatorilor, mai ales că magazinul și-a umplut deja rafturile pentru prima dată chiar în seara inaugurării.

Odată colectate, hainele vor fi sortate cu ajutorul a 50 de voluntari „Let”s Do It, Romania!”, apoi  curățate și livrate unui număr de 1000 de familii din județele Maramureș, Neamț, Iași, Constanța, Târgu Jiu, Călărași, Ialomița.

„Ne bucurăm să fim alături de Promenada la deschiderea The Empty Shop, umbrelă sub care dăm și startul „Let”s Share & Care!” 2018. Colectările de asemenea amploare implică eforturi logistice uriașe și faptul că avem un magazin dedicat în care putem face sortare, dar și alte puncte de colectare în mall-uri, ceea ce înseamnă expunere către un număr mai mare de potențiali donatori, ne ajută să ne concetrăm eforturile pe o perioadă mai scurtă de timp cu rezultate mai bune. Campania face parte din strategia „Let”s do it, Romania!” de combatere a risipei si de susținere a educației și vă invităm cu drag să susținem cât mai multe familii”, declarat Andrei Coșuleanu, Board Member „Let”s do it, Romania!”

Hainele strânse vor fi distribuite unor comunități în care riscul de abandon școlar datorat lipsei unor bunuri materiale de bază, cum ar fi hrana, alimentele sau îmbrăcămintea pentru copiii este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, România este a treia țară europeană cu cea mai mare rată a abandonului școlar, de 18,5%, după Malta și Spania. În același timp, România deține cel mai mare procent de copii săraci (grupa de vârstă 0-17ani) din Europa care atrage după sine riscul excluderii sociale.

Magazinul The Empty Shop din București este deschis în perioada 5 aprilie – 18 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 22.00. Celelalte puncte de colectare vor fi organizate în mall-urile City Park Constanța, Shopping City Timișoara, Shopping City Galați, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamț, Ploiești Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu. Magazinul este dedicat colectării exclusive de îmbrăcăminte.

 

×
Inchide