În fază incipientă: STB vrea să introducă PLATA CU CARDUL în autobuz și negociază cu băncile

Redactor:
Nicolae Oprea
În fază incipientă: STB vrea să introducă PLATA CU CARDUL în autobuz și negociază cu băncile
Societatea de Transport București (STB, fost RATB) negociază cu instituții bancare pentru implementarea unui sistem de plată cu cardul, direct în autobuze, prin aparatele de validare, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul instituției.

Proiectul „este într-o fază incipientă”, iar în prezent STB caută soluții pentru implementarea acestui sistem, care presupune ca toate aparatele de validare să fie conectate la internet, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul instituției.

În ceea ce privește costurile unei călătorii, reprezentanții STB spun că tarifele nu se vor mări, însă, este posibil ca un eventual comision al băncii să fie suportat de către călători.

De anul viitor, toți cei care merg cu transportul în comun vor fi obligați să valideze cardurile de călătorii, chiar și pensionarii, sau categoriile care au gratuitate. Prin acestă măsură, STB vrea să obțină o mai bună monitorizare a transportului, respectiv numărul de călători pe o rută, și astfel să se eficientizeze transportul public.

Tot de anul viitor, STB are în plan creșterea amenzilor, de la 150 de lei cât este în prezent cuantumul unei sancțiuni, la 500 de lei pentru cei care sunt depistați fără plata unei călătorii.

Inchide