Încă un polițist infectat cu Covid-19 la Penitenciarul Codlea! Ancheta epidemiologică este în curs

Redactor:
Mihai Georgescu
Încă un polițist infectat cu Covid-19 la Penitenciarul Codlea! Ancheta epidemiologică este în curs
Încă un polițist infectat cu Covid-19 la Penitenciarul Codlea! Ancheta epidemiologică este în curs

Administrația Națională a Penitenciarelor anunță că la Penitenciarul Codlea a fost înregistrat un nou caz de coronavirus.

Sâmbătă, 1 august, un angajat al Penitenciarului Codlea a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru coronavirus, informează ANP.

„Poliţistul de penitenciare a exercitat atribuții de serviciu în sectorul medical, cu purtarea echipamentului de protecție. Administraţia locului de deţinerea procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, ancheta epidemiologică fiind în curs. La nivel administrativ, se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor custodiate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică”, transmite instituția.

Un alt polițist de la Penitenciarul Codlea, infectat cu Covid-19

La mijlocul lunii iulie, mai mulți angajați de la Penitenciarul Codlea, județul Brașov, au fost scoși din serviciu și rămân la domiciliu, după ce au intrat un contact cu un coleg al lor, polițist, confirmat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2.

De asemenea, căile de acces şi spaţiile de lucru au fost dezinfectate, urmând să fie aplicate, în continuare, măsurile cu caracter de prevenţie şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Potrivit ANP, polițistul avea atribuții de serviciu în sectorul administrativ și purta echipamentu de protecție.

„Poliţistul de penitenciare nu a interacţionat cu persoane private de libertate. Totodată, verificările nu au relevat simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate, acestea fiind zilnic monitorizate de către personalul medical”, potrivit ANP, citat de Mediafax.

Încă un polițist cu COVID-19 la Penitenciarul Rahova, unde este închis Liviu Dragnea

Încă un angajat al Penitenciarului București – Rahova are COVID-19, a anunțat, vineri, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ANP, un angajat al Penitenciarului București-Rahova, unde este închis și ex-liderul PSD Liviu Dragnea, a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Un alt om al legii de la Penitenciarul Rahova, confirmat pozitiv cu Covid-19 la începutul lunii iulie

La începutul lunii iulie, un poliţist de la Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, poliţistul de penitenciare este asimptomatic.

Inchide