Incendiu în CENTRUL VECHI al Capitalei: Mai multe persoane au fost EVACUATE. Cluburile și restaurantele, VERIFICATE de Poliția Locală

Incendiu în CENTRUL VECHI al Capitalei: Mai multe persoane au fost EVACUATE. Cluburile și restaurantele, VERIFICATE de Poliția Locală
Incendiu în Centrul Vechi din București. Nouă autospeciale de pompieri. Vezi imagini din timpul intervenției pe străzile înguste

Primăria Capitalei spune că cinci familii au fost relocate în locuințe, iar între timp Poliția Locală a început o acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor din zonă, pentru a identifica autorizațiile de funcționare.

„Primăria Municipiului București a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineață pe Strada Smârdan, pentru a fi cazați în locuințele de necesitate din Bd. Națiunilor Unite, întrucât locuințele lor au fost afectate de intervențiile asupra incendiului. Este vorba despre 5 familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, și care momentan este deconectat de la utilități. Blocul este una dintre cladirile unde Primăria Capitalei desfășoară, prin Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranță si consolidare”, spun reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Personalul Direcției Generale de Asistență a Municipiului București a pus la dispoziția celor 17 persoane ceai și pături.

Potrivit sursei citate, Poliția Locală a început duminică o acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor din zonă, împreună cu echipe ale Inspectoratului de Stat în Construcții și ale societăților Apa Nova, Enel și Distrigaz.

„Aceștia vor verifica autorizațiile de functionare și de construire, inclusiv modalitatea de realizare a branșamentelor la rețelele de utilități. Precizăm că astel de controale au loc periodic în Capitală, inclusiv în Centrul Istoric. Toate neregulile constatate au fost sancționate sau, după caz, sesizate la Parchet. Reprezentanții Poliției Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet în ultimii ani, pentru nerespectarea autorizației de funcționare sau executarea de lucrări fără autorizație in Centrul Istoric”, mai spune municipalitatea.

Nouă autospeciale de stingere au intervenit pentru a stinge un incendiu produs la podul unei clădiri de pe strada Smțrdan din București, care era folosit ca spațiu pentru depozitare.

Flăcările s-au extins și la alt corp al imobilului. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, locatarii din clădirile învecinate au fost evacuate și nimeni nu a fost rănit.

Echipajele au intervenit pentru a stinge flăcările, atât din exterior, cu autoscara, cât și prin interiorul clădirii. Au fost închise branșamentele de alimentare cu gaze ale clădirilor afectate și ale celor învecinate.

„Am informat autoritățile locale despre manifestarea incendiului și măsurile realizate pentru gestionarea evenimentului. La fața locului sunt prezenți prefectul și viceprimarul Capitalei”, arată ISU București-Ilfov.

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru a precizat că în acel imobil nu locuiește nimeni și era folosit ca depozit, însă dacă sunt familii ce locuiesc în vecinătate și sunt afectate, vor fi relocate.

„Clădirea nu este locuită, ca și club sau locuință, ci doar ca depozit. Nu sunt persoane afectate din cadrul clădirii.(…) Dpă ce pleacă pompierii, Primăria Capitalei, cu domnul viceprimar și cu firma de consolidări o să evalueze starea clădirilor, iar familiile afectate, dacă este necesar să fie relocate, vor primi locuințe de necesitate”, a declarat Speranța Cliseru, la Antena 3.

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide