Departamentul Social
09.01.2020
Știri

Incendiu în Sectorul 3 al Capitalei. Incendiul de la Fabrica de Electromontaj a fost stins / ISU informează: În bazin se află acid clorhidric diluat / Cetățenii, avertizați prin Ro-Alert – FOTO / VIDEO

Pompierii anunță că în bazinul din incinta Fabricii de Electromontaj, unde a pornit incendiul, se află acid clorhidric diluat și nu mai există riscul de propagare, echipajele acționând pentru a proteja construcțiile din apropiere.

UPDATE 3: Incendiul de la Fabrica de Electromontaj a fost stins

Pompierii anunță că incendiul din Sectorul 3 al Capitalei, produs la Fabrica de Electromontaj a fost stins, subliniind că măsurătorile privind calitatea aerului din zonă au arătat că nu au fost constatate depășiri ale valorilor acceptate. 

Reprezentanții ISU București-Ilfov anunță că incendiul de la Fabrica de Electromontaj din Sectorul 3 al Capitalei a fost stins.

De asemenea, au fost efectuate măsurători privind calitatea aerului din zonă și nu s-au constatat depășiri ale valorilor acceptate.

UPDATE 2: Informare Admnistrația Națională de Meteorologie 

„Estimări meteorologice privind evoluția norului de fum din zona Electroaparataj, Strada Ilioara, Sector 3 interval orar 20:00 – 08:00 Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Electroaparataj, Str. Ilioara, Sector 3, se apreciază că în cursul acestei nopți circulația aerului va fi relativ slabă și se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie lentă și de deplasare către nord-est. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va avea înnorări. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, a transmi ANM.

UPDATE 1: ISU, despre incendiul din Sectorul 3: În bazin se află acid clorhidric diluat

„În bazin se află acid clorhidric diluat, nu sunt posibilități de propagare”, informează reprezentanții ISU București-Ilfov.

Echipajele acționează pentru protecția vecinătăților.

La intervenție au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 2 autoscări, un echipaj de descarcerare, unul CBRN și două echipaje SMURD.

Știre inițială 

Cetățenii din Capitală au fost avertizați prin sistemul RO-Alert cu privire la un incendiu major produs în Sectorul 3, la o fabrică, fiind sfătuiți să elibereze căile de circulație și să evite zona.

Bucureștenii au fost atenționați cu privire la un incendiu de proporții în sectorul 3.

„Incendiu major produs în București, sector 3, strada Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție”, este mesajul pe care l-au primit cetățenii prin sistemul Ro-Alert.

Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, incendiul s-a produs la un „bazin, posibil cu zinc”, până în prezent nefiind cunoscute încă mai multe date.

Sunt degajări mari de fum, mai arată sursa citată.

„Incendiul s-a extins la nivelul acoperișului halei pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafața de aproximativ 2500 mp, construcție P+1. Se acționează pentru localizare”, mai transmit pompierii.

Nu sunt persoane rănite.

Inchide