• Publicat:
Știri

Incendiu la penitenciarul Rahova, unde e închis Liviu Dragnea. Patru gardieni și un deținut au fost duși la spital

Incendiu la penitenciarul Rahova, unde e închis Liviu Dragnea. Patru gardieni și un deținut au fost duși la spital
Pompierii au intervenit, sâmbătă, la Spitalul Penitenciar Rahova, unde a izbucnit un incendiu după ce deținuții ar fi dat foc unor obiecte din cameră. Potrivit ISU, patru gardieni și un deținut au fost transportați la Spitalul Floreasca pentru că au fost expuși la fum.

Un incendiu s-a produs, sâmbătă dimineață, la o secție a Spitalului Penitenciar Rahova. Echipajele ISU s-au deplasat la fața locului, însă focul era deja stins.

Primele indicii arată că focul ar fi pornit de la o saltea, iar în camera respectivă se aflau trei deținuți, arată ISU.

Aceeași sursă precizează că patru gardieni și un deținut au fost transportați la Spitalul Floreasca pentru că au fost expuși la fum.

Potrivit unor surse din ANP, focul a izbucnit într-o secție dedicată consumatorilor de droguri, iar câțiva deținuți ar fi dat foc mai multor obiecte din camera respectivă.

Reprezentanții ANP anunță că secția penitenciarului-spital a fost evacuată, restul deținuților nefiind afectați de incident.

„Sâmbătă, 09.11.2019, 3 deținuți aflați în custodia Penitenciarului-Spital Bucureșt iRahova au incendiat o saltea din salonul în care se aflau internați. Angajații unității au solicitat, de îndată, sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la sosirea echipajului de pompieri incendiul fiind deja lichidat. Cele două ambulanțe SMURD venite în sprijinul echipajului ISU au asigurat suportul medical pentru persoanele implicate, deținuți internați pe secția în cauză și cadre, deținuții aflându-se în afara oricărui pericol”, informează ANP printr-un comunicat de presă.

4 polițiști de penitenciar au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol, mai arată sursa citată.

La nivelul unității a fost declanșată o verificare internă, deținuții implicați urmând a fi cercetați disciplinar

 

Inchide