Incendiu la școala nr. 124 din sectorul 5 București

Redactor:
Florin Zafiu
O școală din Capitală a ars din temelii. Clădirea nu avea autorizație de securitate la incendiu

Elevii Școlii nr. 124 din Sectorul 5 al Capitalei, care a ars luni dimineață, vor fi cel mai probabil relocați la alte trei școli din apropiere, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Marian Banu.

Un incendiu a izbucnit, luni dimineață, la Școala nr 124, situată pe strada Mărgeanului nr. 10, în sectorul 5 al Capitalei. Unitatea școlară nu are etaj. Focul a fost anunțat la dispeceratul ISU București-Ilfov de locatarii din blocurile învecinate. Au fost mai multe apeluri succesive, primul apel fiind preluat de dispecerii ISU București-Ilfov la ora 03.14.

Flăcările se manifestau generalizat la acoperiș, existând degajări mari de fum, iar o parte din acoperișul clădirii s-a prăbușit, fiind afectată structura din lemn a acestuia.

Pompierii au identificat sursele de alimentare de la hidranți stradali, pentru a asigura necesarul de apă, însă au acționat doar din exterior, având în vedere pericolul de prăbușire a acoperișului. Ei lucrează în continuare la decopertarea acoperișului, incendiul fiind localizat.

Pompierii încearcă să împiedice extinderea flăcărilor la sala de sport, care se află la câțiva metri apropiere.

La fața locului, au fost trimise 20 autospeciale de stingere, trei autoscări, un echipaj de descarcerare și mai multe echipaje SMURD.

Luni, elevii sunt liberi deoarece sunt Rusaliile.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au transmis că, în anul 2001, pentru unitatea de învățământ a fost emis aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare și refunctionalizare, dar, până la momentul actual, școala nu a obținut autorizația de securitate la incendiu.

Incendiul a fost stins la ora 11:00, după o intervenție de 7 ore. La fața locului, au rămas două echipaje de pompieri ale ISUBIF, pentru supraveghere și pentru stabilirea cauzelor probabile care au condus la producerea incendiului.

incendiu la scoala 124 din bucuresti

incendiu la scoala 124 din bucuresti

incendiu la scoala 124 din bucuresti

incendiu la scoala 124 din bucuresti

Foto: ISU București-Ilfov

×
Proteste violente la Belgrad!

Mii de sârbi sunt din nou in fața Parlamentului pentru a protesta față de măsurile pe care autoritățile le iau împotriva răspândirii coronavirusului.

Publicată de Gandul pe Vineri, 10 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide