INCENDIU pe zeci de hectare în Parcul Natural Grădiștea Muncelului. Localnic: Ăștia care DAU FOC la pășuni. VINOVAȚII să plătească!

INCENDIU pe zeci de hectare în Parcul Natural Grădiștea Muncelului. Localnic: Ăștia care DAU FOC la pășuni. VINOVAȚII să plătească!
Publicat: 06/11/2018, 15:33

Potrivit ISU Hunedoara, zeci de pompieri și pădurari, susținuți de un elicopter, intervin pentru stingerea incendiuliui de pădure izbucnit în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina.

„Incendiul din zona Ohaba Ponor se manifestă pe aproximativ 20 de ha de litieră de pădure de foioase și conifere fiind activ în 5 focare. Pentru limitarea dezvoltării incendiului intervin terestru 50 de pompieri de la Detașamentul Petroșani, Garda Baru și 10 pădurari din cadrul Ocolului silvic. Eforturile de stingere, îngreunate de condiții meteo nefavorabile, caracterizate de vânt puternic, care favorizează răspândirea arderii, sunt sprijinite de un elicopter al IGAv adaptat pentru intervenția la incendii”, arată ISU Hunedoara.

Până la amiază, elicopterul a făcut trei transporturi de apă.

Incendiul izbucnit luni s-a răspândit pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare de litieră de pădure de foioase și conifere.

Focul a fost observată în cursul zilei de luni, iar în primă instanță la fața locului au intervenit 24 de pompieri ai Detașamentului Petroșani și 12 lucrători silvici.

Accesul spre focarele incendiului este dificil, echipele de intervenție fiind obligate să parcurgă un teren accidentat pe o distanță de aproximativ 4 km.

Pe de altă parte, localnicii dau vina pe sătenii care dau foc la pășuni în loc să cosească.

„Ăștia care dau foc la pășuni și dealuri.Am văzut și eu cum mergi spre Petroșani, le este lene sa cosească. Vinovații să plătească!”, comentează Nicolae pe pagina de Facebook a ISI Hunedoara.

ISU Hunedoara a transmis că operațiunea este una complexă și urmărește realizarea unei fâșii de delimitare a arderii pentru ca aceasta să nu se dezvolte în alte parcele de pin.