INCENDIU. Trei autobuze mistuite de flăcări în Dâmbovița. Autoritățile cred că focul a fost pus intenționat

Publicat: 24/06/2020, 07:38
Actualizat: 06/04/2021, 20:41

Trei autobuze au fost mistruite de flăcări în municipiul Tâtgoviște, județul Dâmbovița. Din fericire, nu au existat victime. 

Martorii au declarat că focul s-a extins de la unul dintre autobuze la celelate două. Pompierii au primit alarma de incendiu noaptea trecută în jurul rei 01:00.

Cauza probabilă a producerii incendiului este folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu. Incendiul a izbucnit la fosta autogară Mondtrans.

Nimeni nu a fost nimeni rănit în incendiu, au anunțat autoritățile. Cazul a fost preluat de poliţie, care a deschis un dosar penal pentru distrugere prin incendiere.

„Pompierii au stabilit cauza probabilă a producerii incendiului folosirea intenţionată a sursei de aprindere, acţiunea intenţionată. Este vorba de trei autobuze scoase din uz de la fosta autogară Mondotrans din municipiul Târgoviște”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, Eduard Țelea.

Vali Porcișteanu: Este recomandat ca sistemul electric al mașinii să fie verificat din când în când

Pilotul de raliuri Vali Porcișteanu a dat la Gândul Live câteva sfaturi referitoare la reacțiile pe care trebuie să le aibă șoferii în cazul unui incendiu auto.

Este recomandat ca sistemul electric al mașinii să fie verificat regulat, iar în momentul unui incendiu este bine să reacționăm cu calm și să încercăm să stingem focul cu extinctorul. Totuși, sunt situații în care extinctoul nu face față. De asemenea, în momentul în care ia foc ceva sub capotă, aceasta trebuie ridicată încet, nu brus, pentru că oxigenul ar putea provoca exitenderea flăcării: „Ridici ușor capota, dai cu extinctorul pe sub capotă .Trebuie să ai extinctor, să știi să-l folosești, să nu te temi, sunt mai mulți factori. Din când în când e bine să ne verificăm sistemul electric. Mai ales când plecăm la drum lung”, a explicat pilotul.

Ieri, un autoturism a luat foc în timpul mersului, pe DN64

Un autoturism a luat foc pe șosea, în localitatea Dobrosloveni, județul Olt. Autoritățile au intervenit pentru stingerea incendiului. Din fericire, șoferul și pasagerul care se aflau în mașină au reușit să se autoevacueze.

„Pompierii Detașamentului Caracal, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit pe Drumul National 64, în localitatea Dobrosloveni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. În momentul izbucnirii incendiului, autoturismul se afla în mers, iar în acesta se aflau șoferul și un pasager. Cele două persoane au reușit să iasă din autoturism în faza de dezvoltare a incendiului și nu au suferit răni sau traumatisme. La sosirea echipajelor, autoturismul ardea generalizat”, au anunțat autpritățile