Începe Rabla 2019 pentru televizoare și mașini de spălat. Ce valoare au voucherele. Gavrilescu: Orice cetățean se va putea înscrie în program

Redactor:
Nicolae Oprea
Începe Rabla 2019 pentru televizoare și mașini de spălat. Ce valoare au voucherele. Gavrilescu: Orice cetățean se va putea înscrie în program
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat, joi, demararea Programului Rabla pentru electrocasnice 2019, pentru care a fost alocată suma de 40 de milioane de lei. Față de anul trecut, noutatea programului constă în faptul că românii vor putea primi vouchere de 500 de lei pentru televizoare.

„De mâine (vineri, n.r), orice cetățean se va putea înscrie în acest program (…) Față de anul trecut, bugetul a fost dublat, de la 20 de milioane de lei la 40 de milioane. Voucherele se vor acorda astfel: 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++; 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++; 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++; 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++. 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A; 500 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A+”, a anunțat, joi, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Potrivit ministrului, pe lângă televizoare, anul acesta se vor putea obține vouchere și pentru mașini de spălat vase.

„În afară de mașina de spălat vase, pentru care cetățeanul poate da la schimb alt aparat, pentru celelalte produse dăm televizor pentru televizor, frigider pentru frigider”, a mai anunțat Gavrilescu.

Potrivit șefului Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, anul trecut au fost obținute, prin acest program, 12.900 de echipamente electrice.

„În total au fost predate undeva la 500 de tone de astfel de deșeuri. Anul acesa se vor recolta 2.500 de tone de deșeuri”, a anuțat și Cornel Brezuică, șeful AFM.

Inchide