Incident grav în Vrancea | Un urs a ieșit în fața microbuzului școlar care transporta elevi. Martorii au intervenit imediat pentru protejarea micuților

Incident grav în Vrancea | Un urs a ieșit în fața microbuzului școlar care transporta elevi. Martorii au intervenit imediat pentru protejarea micuților
Publicat: 29/01/2020, 13:24

Prima dată ursul a apărut sâmbătă seara într-o gospodărie din comuna Gura Caliței. Atunci, el a omorât o oaie și a rănit alte patru, înainte să dispară în pădure. Paznicii de vânătoare care au fost informați de primar au organizat o goană, dar ursul, însoțit de alții, s-a întors în sat.

Noaptea trecută, el a dat iama prin stupii unui sătean, iar dimineață a apărut pe drumul principal, chiar în fața microbuzului școlar.

„Dimineață, la prima oră am fost informat că un urs a apărut pe drumul principal. La ora 6.00 s-a întâmplat, chiar în zona în care copiii se adună pentru a lua microbuzul. Oamenii sunt îngroziți, nu vor să-și mai lase copiii la școală, nici să iasă din case. Sunt mai multe urși, primul a apărut sâmbătă, a omorât o oaie și a rănit alte patru. Noaptea trecută ursul a intrat și la stupi, a distrus acolo. A făcut și alte distrugeri. Noi luni am organizat o goană, dar nu s-a rezolvat nimic”, a explicat, la solicitarea corespondentului Mediafax, primarul comunei Gura Caliței, Gică Grosu.

Din cauza urșilor, localnicilor le este frică să mai iasă din case. Ei au cerut ajutorul autorităților județene.

„Am luat legătura cu Prefectura. Le-am solicitat ajutorul. Vrem să ne trimită o echipă de jandarmi, să ne apere. Până acum, nu am avut probleme. Sper să primim răspuns rapid și deseară să avem un echipaj de jandarmi în comună, împreună cu paznicii de vânătoare să facă ceva. Nu trebuie să așteptăm să moară cineva ca să luăm măsuri”, a precizat primarul Gică Grosu.

Comuna vrânceană Gura Caliței este așezată într-o zona montană, în apropierea graniței cu județul Covasna.

Foto: caracter ilustrativ

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase