Incident GRAV la metrou: O garnitură A RUPT parapetul de protecție și două vagoane AU DERAIAT la Depoul Berceni. Reacția Metrorex

Incident grav la metrou. Două vagoane au deraiat la Depoul Berceni. Vezi ce s-a întâmplat cu mecanicul trenului

O garnitură care gara la capăt de linie la depoul Berceni a rupt parapetul de protecție, iar două vagoane au sărit de pe șine și sunt supendate la aproximativ doi metri înălțime față de nivelul terasamentului, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Trenul nu circula cu călători și nu a fost pusă în pericol siguranța circulației. Pentru a stabili cauzele producerii evenimentului, se va declanșa o ancheta internă.

„Circulația trenurilor de metrou se desfășoară conform graficului”, au mai subliniat reprezentanții Metrorex.

Vatmanul este, la ora transmiterii știrii, în ambulanța SMURD, prezentând o contuzie.

Incident GRAV la metrou

La fața locului acționează Detașamentul Special de Salvatori și Detașamentul Apărătorii Patriei.

Reacția Metrorex: Nu l-am putut gara afară din cauza gheții

Dumitru Șodolescu, directorul general al Metrorex, a explicat că, sâmbătă, un tren metrou s-a lovit de un parapete, în depoul Berceni, din cauza condițiilor meteorologice.

„Este destul de prematur să vă spun ce s-a întâmplat. Nu l-am putut gara, din cauza condițiilor meteo. Trebuia garat afară. (…) Nu l-am putut gara afară din cauza gheții. Acum este în zona vestiarelor. Am difuzat toate informațiile și se desfășoară operațiunile. (…) S-ar putea să fie o manevră greșită. (…) Mecanicul prezenta o contuzie și preventiv a fost dus la Baltasar. (…) ISU a ajuns foarte repede și s-a ajuns la concluzia să fie transport la spital. Nu știu (câtă experiență are mecanicul de locomotivă – n.red.), dar toți mecanicii de locomotivă sunt cu experiență. Nu știu (cât le va relua să repună trenul în circulație – n.red.). Circulația este normală”, a afirmat Dumitru Șodolescu.

Foto: ISU București-Ilfov

 

Inchide