Incident violent în Capitală! Un individ a sărit cu toporul la luptătorii SAS, dar a fost împușcat în mână: „S-a tras! S-a tras!”

Publicat: 25/08/2020, 07:51
Actualizat: 25/08/2020, 08:31

Un individ a încercat să lovească cu un topor un luptător al Serviciului Acţiuni Speciale (SAS), chemat să intervină într-un conflict casnic în care era implicat şi individul agresiv, dar a fost împușcat în mână.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ultraj, anunţă Poliţia Bucureşti, potrivit Mediafax.ro.

„În seara de 24 august (luni – n.red.), prin apel 112 a fost sesizat un conflict casnic, în care se reclama comportamentul agresiv al unui bărbat. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 7, care au încercat aplanarea situaţiei, dar bărbatul în cauză continua să se manifeste violent şi să ameninţe poliţiştii”, conform Poliţiei Capitalei.

A fost solicitat sprijinul unei echipe a Serviciul Acţiuni Speciale, care a ajuns în scurt timp la adresă.

A sărit cu toporul la luptătorii SAS

„Bărbatul, de 43 de ani aparent renunţase la comportamentul violent, însă a luat un topor şi a încercat să îl lovească pe unul dintre luptători. Acesta a utilizat armamentul din dotare, cu proiectil de cauciuc şi a tras asupra mâinii agresorului”, arată sursa citată.

Bărbatul a fost imobilizat şi a fost solicitat un echipaj medical pentru a i se acorda îngrijiri.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Bărbat din Botoșani, împușcat de un polițist pe care îl amenințase cu toporul

Un bărbat de 58 de ani din orașul Flămânzi, județul Botoșani, a fost împușcat în picior, în decembrie 2019, de un polițist, după ce a încercat să-i lovească cu toporul pe agenții care au fost chemați să intervină pentru aplanarea unui scandal în familie, transmite corespondentul Mediafax.

Un bărbat de 58 de ani din orașul Flămânzi a ajuns joi seara la spital, după ce fost împușcat într-un picior de un agent de poliție pe care a vrut să îl lovească cu un topor.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Botoșani, Maria Carp, polițiștii au fost amenințați și atacați în timp ce interveneau pentru aplanarea unui scandal în familie.

„Polițiștii au fost solicitați să intervină la un caz de scandal în familie, la un imobil din orașul Flămânzi. La fața locului, un bărbat de 58 de ani, sub influența băuturilor alcoolice, i-a amenințat pe polițiști și a încercat să îi lovească cu un topor. Unul dintre agenți a executat trei focuri de avertisment în plan vertical și l-a somat pe bărbat să înceteze acțiunea. Întrucât acesta nu s-a conformat, continuând să îi amenințe pe polițiști, a fost efectuat un foc către atacator, rănindu-l la picior. Bărbatul respectiv a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri, fiind în stare stabilă”, a declarat, corespondentului Mediafax, Maria Carp.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase