Inculpații din dosarul Antena au cerut audierea milionarului Zoltan Teszari. Decizia instanței în cazul patronului RCS-RDS

Inculpații din dosarul Antena au cerut audierea milionarului Zoltan Teszari. Decizia instanței în cazul patronului RCS-RDS
Publicat: 10/05/2017, 17:23
Actualizat: 10/05/2017, 20:32

„Admite proba cu înscrisuri, constând în convorbirile transcrise și depuse la dosarul cauzei de către apărătorul ales al inculpatului Alexandrescu George Sorin, în susținerea celor două teze probatorii, respectiv teza „Provocării” și teza „Constatării unei temeri”, inserate la punctele 1 și 2 din cererea de suplimentare a probatoriului și constată administrată această probă”, se arată în decizia instanței.

Magistrații au decis respingerea cererilor formulate de inculpați privind audierea mai multor persoane, printre care cea a patronului RCS-RDS, Zoltan Teszari, a lui Alexandru Oprea, fost șef în cadrul companiei și a lui Marius Tucă.

Judecătorii au respins cererea lui Sorin Alexandrescu de emitere „a unei adrese către Direcția Națională Anticorupție Secția I în vederea comunicării modului în care s-au solicitat la ANAF documentele în baza cărora Direcția Națională Anticorupție a cerut adjunctului Șefului Gărzii Financiare, dl. Cărbunaru Gabriel Valentin, în luna mai 2013, formulată de apărătorul ales al apelantului intimat inculpat Alexandrescu George Sorin. Respinge solicitarea de înaintare de către Direcția Națională Anticorupție a CD-ului marca Verbatim cu seria constructivă HDL 673PJO9204927 A03 inscripționat „SUPC-236-AS-1 AS-2 bi-1 A72-22.04.2013-25.04.2013″”.

De asemenea, instanța a decis respingerea cererii de emitere a unei adrese către Direcția Națională Anticorupție „în vederea comunicării dacă „telefonul negru” folosit de către persoana vătămată Bendei Ioan, după intrarea în posesia acestuia, a intrat sub incidența unui mandat de supraveghere, formulată de apărătorul ales al apelantului intimat inculpat Alexandrescu George Sorin. Respinge solicitarea de înaintare a listing-ului convorbirilor de pe acest telefon, formulată de apărătorul ales al apelantului intimat inculpat Alexandrescu George Sorin. Respinge solicitarea încuviințării depunerii la dosarul cauzei a înscrisurilor prin care se arată faptul că litigiile ANTENA GROUP – RCS-RDS au fost asistate juridic de societatea PeliFilip, formulată de apărătorul ales al apelantului intimat inculpat Alexandrescu George Sorin”.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, și de fostul șef ANAF Șerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de șantaj, iar Dan Voiculescu și fiica sa, de complicitate la această infracțiune. Șerban Pop, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.În același dosar este judecat, pentru complicitate la șantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

În prezent, Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Faptele de corupție cu care ar fi fost amenințat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări față de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS și alte persoane.

FOTO: Cancan

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase