INEDIT. Ghana îi invită pe americanii de culoare să se mute în Africa, în contextul uciderii lui George Floyd: „Vă așteptăm acasă!”

INEDIT. Ghana îi invită pe americanii de culoare să se mute în Africa, în contextul uciderii lui George Floyd: „Vă așteptăm acasă!”
INEDIT. Ghana îi invită pe americanii de culoare să se mute în Africa, în contextul uciderii lui George Floyd: „Vă așteptăm acasă!” / Sursă Foto: @hon.lawyerbarbara/Instagram
Publicat: 17/06/2020, 21:41
Actualizat: 06/04/2021, 21:07

„Anul întoarcerii” a fost o inițiativă turistică de succes, concepută de Ghana, pentru a încuraja afro-americanii și alți oameni din diaspora africană să viziteze țara. Țara africană marchează 400 de ani de la prima sosire documentată a sclavilor din Africa de Vest pe continentul American.

Campania a fost bine recepționată

Campania a stârnit dialogul în jurul afro-americanilor care își îmbrățișează rădăcinile pierdute. De asemenea,  i-a făcut pe aceștia să ia în considerare relocarea pe continent pentru a căuta mai multe oportunități, pe lângă scăparea de rasismului sistemic cu care se confruntă în Statele Unite, scrie Blackenterprise.

Pe fondul protestelor recente pentru moartea lui George Floyd, Breonna Taylor, un politician ghanian, a oferit recent o urare de bun venit celor care vor să plece în S.U.A.

George Floyd a fost comemorat săptămâna trecută

Săptămâna trecută, a avut loc o ceremonie de comemorare a morții lui George Floyd, la Centrul memorial de cultură pan-africană W.E.B Du Bois din orașul Accra.

Barbara Oteng Gyasi, politician local și membru al Parlamentului, a vorbit despre rasismul din Statele Unite și s-a arătat solidară cu afro-americanii din alte țări, oferindu-le refugiu în Ghana.

„Ne reunim în solidaritate cu frații și surorile pentru a schimba status quo-ul existent. Rasismul trebuie să se termine. Ne rugăm și sperăm că moartea lui George Floyd nu va fi în zadar, ci va pune capăt prejudecăților și discriminării rasiale în întreaga lume „, a spus Oteng Gyasi, potrivit Newsweek.

„Continuăm să deschidem brațele și să invităm toți frații și surorile noastre acasă. Ghana este casa ta. Africa este casa ta. Avem brațele deschise gata să vă întâmpine acasă … Vă rugăm să profitați, să veniți acasă, să vă construiți o viață în Ghana. Nu trebuie să rămâi acolo unde nu ești dorit pentru totdeauna, ai de ales și Africa te așteaptă,” a declarat Oteng Gyasi, relatează Newsweek.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase