INFRASTRUCTURĂ. Se construiesc încă 29 km din Autostrada Transilvania / CNAIR a semnat contractul

Redactor:
Dragos Tanase
INFRASTRUCTURĂ. Se construiesc încă 29 km din Autostrada Transilvania / CNAIR a semnat contractul
Se realizează încă 29 km din Autostrada Transilvania. CNAIR a semnat contractul (FOTO: CNADNR.ro)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, vineri, contractul pentru proiectarea și execuția subsecțiunii 3C2, Chiribiș – Biharia (km 30+550 – km 59+100), care face parte din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea (Autostrada Transilvania).

Valoarea contractului semnat cu Asocierea TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SRL este de 326.515.056,68 lei, fără TVA (aproximativ 69 milioane euro), termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție este de 18 de luni.

Perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani, informează Mediafax.

Subsecțiunea 3C2 (Chiribiș – Biharia), se întinde între km 30+550 și km 59+100 (28,55 km), începe în zona localitatii Sînlazar (intersecția cu drumul național DN19E) și tranzitează o zonă de câmpie, între localitățile Mișca și Chislaz, unde DN19E (Chiribiș – Salard – Biharia) a fost deviat în lungul autostrăzii, pe o lungime de 4,2 km.

Traseul continuă la sud de localitatea Poclusa de Barcău, se înscrie din nou în lungul DN 19 E, între localitățile Sarsig și Haucești și intersectează DJ 767 (Tiglead – DN19E), la km 39+950.

La km 40+980, traseul autostrăzii trece prin aria protejată Fegernic, pe o lungime de aproximativ l00 m, iar la km 41+319 intersectează DC42.

Traseul autostrăzii ocolește la nord localitatea Fegernic, iar la km 48+500 se intersectează cu un drum local situat la sud de localitatea Sălard. În continuare, traseul autostrăzii se îndreaptă spre granița româno-ungară, intersectând DN 19 E, la km 55+100, drum național ce va fi deviat de la traseul existent pe o lungime de 1,8 km, scrie Mediafax.

Ce autostrăzi vor fi gata în acest an. Șefa CNAIR a făcut anunțul

Șefa CNAIR, Mariana Ioniță, a anunțat – recent – că anul acesta vor fi inaugurate câteva zeci de kilometri de autostradă, însă nu a precizat un număr exact.

Aceasta a precizat că tronsonul de 8 kilometri din Autostrada Transilvania de la Iernut la Cheţani va fi gata cu siguranţă în luna august, iar problema nodului rutier de la Cheţani, care nu este gata şi ţine de un alt constructor, va fi tranşată în următoarele zile pentru a permite deschiderea traficului, a declarat Mariana Ioniţă, într-un interviu pentru HotNews.ro.

CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea unui nou drum expres

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, joi, semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila-Tulcea, relatează Mediafax.

Inchide