Inspectoratul Școlar București o caută pe învățătoarea care a cerut CADOURI NESIMȚITE de Crăciun: „E FOARTE GRAV! Sancțiunile vor fi pe măsura faptelor”

Inspectoratul Școlar București o caută pe învățătoarea care a cerut CADOURI NESIMȚITE de Crăciun: E FOARTE GRAV! Sancțiunile vor fi pe măsura faptelor
Publicat: 30/12/2013, 15:54
Actualizat: 20/05/2015, 22:32

Cazul învățătoarei surprinse, într-o înregistrare video, în timp ce le cere șpagă pentru cadourile de Crăciun părinților de la clasa la care preda va fi analizat luni, 30 decembrie, de o comisie a Inspectoratului Școlar, a declarat pentru gândul Marian Banu, inspectorul de imagini în București.

Incidentul a avut loc la o școală din centru, școala nr .10, „Maria Rosetti”, din strada Garibaldi Giuseppe nr. 3, situată în zona Floreasca a Capitalei.

Vineri seară, televiziunea România TV a difuzat un material filmat cu camera ascunsă într-o sală de clasă de la respectiva școală din sectorul 2 al Capitalei care surprindea discuția dintre o învățătoare și părinții câtorva elevi de la clasa pregătitoare unde aceasta preda. Tema întâlnirii o reprezenta contribuția fiecărui părinte la cadourile de Crăciun care urmau a fi date cu prilejul Sărbătorilor personalului unității de învățământ.

Înregistrarea relevă existența unui sistem de strângere de bani pentru cadourile personalulului școlar și arată cum părinții sunt obligați de către profesori să cotizeze cu bani pentru cadourile de Crăciun și de Paște. La câteva ore de la incident, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că situația de la Școala nr. 10 va fi analizată luni, într-o ședință.

Până atunci însă, câteva cadre didactice din unitatea de învățământ au fost chemate pentru discuții la Inspectorat, dar învățătoarea asupra căreia există suspinciuni că ar fi solicitat șpagă nu a ajuns la Inspectorat, ea nefiind în localitate.

„Noi nu am putut să facem ceva pentru că am aflat de caz chiar în zilele de Crăciun”, a declarat pentru gândul Marian Banu, inspector ISMB. „Sâmbătă, inspectorul general a chemat directoarele de la școală la inspectorat și a stat de vorbă cu dumnealor. Nu poți să ai o imagine clară dacă nu vorbești cu toți părinții, cu toate că imaginile sunt relevante. În imagini nu se dau fețele părinților, se văd numai mâinile și picioarele. Dar asta nu înseamă că faptele nu sunt la fel de grave”, a mai spus Banu.

Potrivit acestuia, acesta este „unul dintre cele mai grave incidente care s-au întâmplat în școală în ultimul an. Sancțiunile vor fi pe măsura faptelor. Acest incident afectează grav imaginea uneia dintre cele mai bune școli din București”, a mai spus Marian Banu, inspector de imagine la București.

Potrivit lui Banu, înregistrarea incriminatorie ar fi fost realizată de mama unui elev de la clasa pregătitoare, vineri, în ultima zi de școală, după serbarea elevilor. Învățătoarea nemulțumită de cadourile pe care le-ar fi primit are gradul didactic I și are vechime în învățământ, informează sursa citată.

„Cu doamna învățătoare nu am putut să luăm legătura pentru că nu este în București, este undeva la țară. Dar luni inspectorul general va dispune o comisie specială de cercetare pentru acest caz, plus că se va face o altă comisie la școală. Cercetările vor începe cât mai curând posibil, dar nu putem spune dacă mai devreme de 6 ianuarie, pentru că săptămâna viitoare este și Revelionul și toată lumea este în vacanță. Noi ne autosesizăm”, a mai spus Marian Banu.

Acesta le spune părinților să anunțe imediat ce au cunoștință de astfel de cazuri.

„Am mai avut asemenea aspecte, dar izolate, pot să vă spun că erau pentru materialele didactice. În momentul de față urmează să se ia măsuri pentru aceste cazuri. Sfatul nostru este ca părinții să reclame imediat aceste cazuri la inspectoratul general, la conducerea inspectoratului”, a spus inspectorul.

Întrebat despre măsurile ce se vor lua la Școala „Maria Rosetti”, inspectorul se ferește de un răspuns categoric. „Îmi este greu să spun eu ce măsuri se vor lua în acest caz”. Reprezentantul Inspectoratului spune însă că situația existentă – perioada Crăciunului, respectiv vacanța de iarnă – nu echivalează cu o tergiversare a cazului. ” Vom lua măsurile necesare imediat ce va fi posibil să vorbim cu toată lumea”, a mai spus Marian Banu.

AICI vedeți toată povestea șpăgii pentru cadourile de Crăciun:

VIDEO revoltător într-o școală de Centru. O profesoară nemulțumită de cadourile de Crăciun: „Nici când aveam clase de țigani nu primeam așa. Copiii voștri or să fie săraci în suflet dacă nu dau”

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...