Inspectoratul Școlar București o caută pe învățătoarea care a cerut CADOURI NESIMȚITE de Crăciun: „E FOARTE GRAV! Sancțiunile vor fi pe măsura faptelor”

Inspectoratul Școlar București o caută pe învățătoarea care a cerut CADOURI NESIMȚITE de Crăciun: E FOARTE GRAV! Sancțiunile vor fi pe măsura faptelor
Publicat: 30/12/2013, 15:54
Actualizat: 20/05/2015, 22:32

Cazul învățătoarei surprinse, într-o înregistrare video, în timp ce le cere șpagă pentru cadourile de Crăciun părinților de la clasa la care preda va fi analizat luni, 30 decembrie, de o comisie a Inspectoratului Școlar, a declarat pentru gândul Marian Banu, inspectorul de imagini în București.

Incidentul a avut loc la o școală din centru, școala nr .10, „Maria Rosetti”, din strada Garibaldi Giuseppe nr. 3, situată în zona Floreasca a Capitalei.

Vineri seară, televiziunea România TV a difuzat un material filmat cu camera ascunsă într-o sală de clasă de la respectiva școală din sectorul 2 al Capitalei care surprindea discuția dintre o învățătoare și părinții câtorva elevi de la clasa pregătitoare unde aceasta preda. Tema întâlnirii o reprezenta contribuția fiecărui părinte la cadourile de Crăciun care urmau a fi date cu prilejul Sărbătorilor personalului unității de învățământ.

Înregistrarea relevă existența unui sistem de strângere de bani pentru cadourile personalulului școlar și arată cum părinții sunt obligați de către profesori să cotizeze cu bani pentru cadourile de Crăciun și de Paște. La câteva ore de la incident, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că situația de la Școala nr. 10 va fi analizată luni, într-o ședință.

Până atunci însă, câteva cadre didactice din unitatea de învățământ au fost chemate pentru discuții la Inspectorat, dar învățătoarea asupra căreia există suspinciuni că ar fi solicitat șpagă nu a ajuns la Inspectorat, ea nefiind în localitate.

„Noi nu am putut să facem ceva pentru că am aflat de caz chiar în zilele de Crăciun”, a declarat pentru gândul Marian Banu, inspector ISMB. „Sâmbătă, inspectorul general a chemat directoarele de la școală la inspectorat și a stat de vorbă cu dumnealor. Nu poți să ai o imagine clară dacă nu vorbești cu toți părinții, cu toate că imaginile sunt relevante. În imagini nu se dau fețele părinților, se văd numai mâinile și picioarele. Dar asta nu înseamă că faptele nu sunt la fel de grave”, a mai spus Banu.

Potrivit acestuia, acesta este „unul dintre cele mai grave incidente care s-au întâmplat în școală în ultimul an. Sancțiunile vor fi pe măsura faptelor. Acest incident afectează grav imaginea uneia dintre cele mai bune școli din București”, a mai spus Marian Banu, inspector de imagine la București.

Potrivit lui Banu, înregistrarea incriminatorie ar fi fost realizată de mama unui elev de la clasa pregătitoare, vineri, în ultima zi de școală, după serbarea elevilor. Învățătoarea nemulțumită de cadourile pe care le-ar fi primit are gradul didactic I și are vechime în învățământ, informează sursa citată.

„Cu doamna învățătoare nu am putut să luăm legătura pentru că nu este în București, este undeva la țară. Dar luni inspectorul general va dispune o comisie specială de cercetare pentru acest caz, plus că se va face o altă comisie la școală. Cercetările vor începe cât mai curând posibil, dar nu putem spune dacă mai devreme de 6 ianuarie, pentru că săptămâna viitoare este și Revelionul și toată lumea este în vacanță. Noi ne autosesizăm”, a mai spus Marian Banu.

Acesta le spune părinților să anunțe imediat ce au cunoștință de astfel de cazuri.

„Am mai avut asemenea aspecte, dar izolate, pot să vă spun că erau pentru materialele didactice. În momentul de față urmează să se ia măsuri pentru aceste cazuri. Sfatul nostru este ca părinții să reclame imediat aceste cazuri la inspectoratul general, la conducerea inspectoratului”, a spus inspectorul.

Întrebat despre măsurile ce se vor lua la Școala „Maria Rosetti”, inspectorul se ferește de un răspuns categoric. „Îmi este greu să spun eu ce măsuri se vor lua în acest caz”. Reprezentantul Inspectoratului spune însă că situația existentă – perioada Crăciunului, respectiv vacanța de iarnă – nu echivalează cu o tergiversare a cazului. ” Vom lua măsurile necesare imediat ce va fi posibil să vorbim cu toată lumea”, a mai spus Marian Banu.

AICI vedeți toată povestea șpăgii pentru cadourile de Crăciun:

VIDEO revoltător într-o școală de Centru. O profesoară nemulțumită de cadourile de Crăciun: „Nici când aveam clase de țigani nu primeam așa. Copiii voștri or să fie săraci în suflet dacă nu dau”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului