Inspectoratul Școlar București o caută pe învățătoarea care a cerut CADOURI NESIMȚITE de Crăciun: „E FOARTE GRAV! Sancțiunile vor fi pe măsura faptelor”

Redactor:
Andreea Ofițeru
Inspectoratul Școlar București o caută pe învățătoarea care a cerut CADOURI NESIMȚITE de Crăciun: „E FOARTE GRAV! Sancțiunile vor fi pe măsura faptelor”

Cazul învățătoarei surprinse, într-o înregistrare video, în timp ce le cere șpagă pentru cadourile de Crăciun părinților de la clasa la care preda va fi analizat luni, 30 decembrie, de o comisie a Inspectoratului Școlar, a declarat pentru gândul Marian Banu, inspectorul de imagini în București.

Incidentul a avut loc la o școală din centru, școala nr .10, „Maria Rosetti”, din strada Garibaldi Giuseppe nr. 3, situată în zona Floreasca a Capitalei.

Vineri seară, televiziunea România TV a difuzat un material filmat cu camera ascunsă într-o sală de clasă de la respectiva școală din sectorul 2 al Capitalei care surprindea discuția dintre o învățătoare și părinții câtorva elevi de la clasa pregătitoare unde aceasta preda. Tema întâlnirii o reprezenta contribuția fiecărui părinte la cadourile de Crăciun care urmau a fi date cu prilejul Sărbătorilor personalului unității de învățământ.

Înregistrarea relevă existența unui sistem de strângere de bani pentru cadourile personalulului școlar și arată cum părinții sunt obligați de către profesori să cotizeze cu bani pentru cadourile de Crăciun și de Paște. La câteva ore de la incident, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că situația de la Școala nr. 10 va fi analizată luni, într-o ședință.

Până atunci însă, câteva cadre didactice din unitatea de învățământ au fost chemate pentru discuții la Inspectorat, dar învățătoarea asupra căreia există suspinciuni că ar fi solicitat șpagă nu a ajuns la Inspectorat, ea nefiind în localitate.

„Noi nu am putut să facem ceva pentru că am aflat de caz chiar în zilele de Crăciun”, a declarat pentru gândul Marian Banu, inspector ISMB. „Sâmbătă,  inspectorul general a chemat directoarele de la școală la inspectorat și a stat de vorbă cu dumnealor. Nu poți să ai o imagine clară dacă nu vorbești cu toți părinții, cu toate că imaginile sunt relevante. În imagini nu se dau fețele părinților, se văd numai mâinile și picioarele. Dar asta nu înseamă că faptele nu sunt la fel de grave”, a mai spus Banu.

Potrivit acestuia, acesta este „unul dintre cele mai grave incidente care s-au întâmplat în școală în ultimul an. Sancțiunile vor fi pe măsura faptelor. Acest incident afectează grav imaginea uneia dintre cele mai bune școli din București”, a mai spus Marian Banu, inspector de imagine la București.

Potrivit lui Banu, înregistrarea incriminatorie ar fi fost realizată de mama unui elev de la clasa pregătitoare, vineri, în ultima zi de școală, după serbarea elevilor. Învățătoarea nemulțumită de cadourile pe care le-ar fi primit are gradul didactic I și are vechime în învățământ, informează sursa citată.

„Cu doamna învățătoare nu am putut să luăm legătura pentru că nu este în București, este undeva la țară. Dar luni inspectorul general va dispune o comisie specială de cercetare pentru acest caz, plus că se va face o altă comisie la școală. Cercetările vor începe cât mai curând posibil, dar nu putem spune dacă mai devreme de 6 ianuarie, pentru că săptămâna viitoare este și Revelionul și toată lumea este în vacanță. Noi ne autosesizăm”, a mai spus Marian Banu.

Acesta le spune părinților să anunțe imediat ce au cunoștință de astfel de cazuri.

„Am mai avut asemenea aspecte, dar izolate, pot să vă spun că erau pentru materialele didactice. În momentul de față urmează să se ia măsuri pentru aceste cazuri. Sfatul nostru este ca părinții să reclame imediat aceste cazuri la inspectoratul general, la conducerea inspectoratului”, a spus inspectorul.

Întrebat despre măsurile ce se vor lua la Școala „Maria Rosetti”, inspectorul se ferește de un răspuns categoric.  „Îmi este greu să spun eu ce măsuri se vor lua în acest caz”. Reprezentantul Inspectoratului spune însă că situația existentă – perioada Crăciunului, respectiv vacanța de iarnă – nu echivalează cu o tergiversare a cazului. ” Vom lua măsurile necesare imediat ce va fi posibil să vorbim cu toată lumea”, a mai spus Marian Banu.

AICI vedeți toată povestea șpăgii pentru cadourile de Crăciun:

VIDEO revoltător într-o școală de Centru. O profesoară nemulțumită de cadourile de Crăciun: „Nici când aveam clase de țigani nu primeam așa. Copiii voștri or să fie săraci în suflet dacă nu dau”

 

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide