Inspectorii Antifraudă vor monitoriza tranzacțiile făcute de Black Friday

Inspectorii Antifraudă vor monitoriza tranzacțiile făcute de Black Friday
Publicat: 12/11/2020, 19:58
Actualizat: 06/04/2021, 15:24

Inspectorii Antifraudã din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscalã (ANAF) vor monitoriza tranzacțiile on line de Black Friday, din acest weekend. De asemenea, aceștia vor analiza și obligațiile fiscale care se vor naște în aceastã perioadã de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vânzãri, transmite ANAF.

Firmele au obligația să verifice identitatea reală a vânzãtorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mãrfurilor

Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã reamintește și firmelor de curierat cã au obligația să verifice identitatea reală a vânzãtorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mãrfurilor.

Totodatã, ANAF încurajeazã conformarea voluntarã și reamintește tuturor persoanelor și firmelor care au avut venituri din vânzãri online cã pot accesa facilitãțile fiscale privind plata obligațiilor bugetare.

„De la începutul operațiunii Mercur, inspectorii ANAF au verificat clienți ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrãri cu plata ramburs, fãrã plata obligațiilor fiscale aferente, atât persoane fizice care au vândut online en-detail produse achiziționate angro, cât și persoane juridice care au achiziționat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate cãtre cumpãrãtori a cãror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor on line cu livrare direct cãtre cumpãrãtori”, transmite ANAF printr-un comunicat, joi seară.

În acest fel, în perioada 1 septembrie – 06 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifraudã au finalizat verificările la 233 contribuabili care au efectuat comerț electronic, fiind identificate abateri pentru sancționarea cãrora au dispus amenzi și confiscãri în valoare totalã de 608.157 lei. De asemenea, au fost calculate impozite și taxe datorate în valoare totalã de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperãrii creanțelor au fost instituite mãsuri asigurãtorii în valoare totalã de 7,63 milioane lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase