Instanța respinge definitiv arestarea lui Nicușor Constantinescu

Instanța respinge definitiv arestarea lui Nicușor Constantinescu
Publicat: 15/07/2014, 17:47
Actualizat: 01/02/2019, 00:13

Prin decizia de marți, CAB a respins înlocuirea controlului judiciar, dispus inițial în cazul lui Constantinescu, cu arestul preventiv.

Instanța a stabilit, de asemenea, că președintele Consiliului Județean Constanța, aflat în SUA, a stat în mod legal în afara țării între 18 iunie și 1 iulie.

În aceste condiții, mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicușor Constantinescu rămâne fără obiect.

După judecarea contestației, avocații lui Constantinescu au declarat că viza prin care acesta mai poate rămâne pe teritoriul SUA va expira la începutul lunii octombrie.

Pe de altă parte, Consiliul Județean Constanța a transmis, tot marți, noi documente medicale pentru a demonstra că Nicușor Constantinescu nu poate fi adus în România, unul din documente fiind o scrisoare semnată de un medic român care susține că șeful CJ mai are nevoie de tratament și intervenții chirurgicale.

„Eu sunt medicul care îl tratează pe domnul Nicușor Constantinescu și el este în prezent în grija mea datorită condițiilor care îi amenință viața. Domnul Nicușor Constantinescu necesită în continuare alte tratamente și intervenții chirurgicale. În prezent, el nu este stabil medical să călătorească până când problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate”, se arată într-un document datat 11 iulie și semnat de către Doru Paul, profesor asistent de medicină de la Centrul de Cancer Monter.

Nicușor Constantinescu a fost dat în urmărire internațională, printr-o hotărâre din 7 iulie a Tribunalului București, care a dispus, totodată, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia. În aceeași zi, apărătorul lui Constantinescu a contestat cele două decizii la Curtea de Apel București.

Surse judiciare au precizat, în 11 iulie, pentru MEDIAFAX, că autoritățile judiciare românești continuă demersurile legale de punere în executare a deciziei instanței românești care a stabilit ca Nicușor Constantinescu să fie arestat preventiv.

Președintele Consiliului Județean Constanța a fost dat în urmărire națională la finalul lunii iunie, după ce Tribunalul București a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Tribunalul București a decis, în 23 iunie, arestarea preventivă a lui Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că președintele CJ Constanța nu a revenit în țară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă.

Pe de altă parte, tot Curtea de Apel București a decis joi, 10 iulie, că președintele Consiliului Județean Constanța putea părăsi țara până în 25 iunie. Hotărârea instanței vine deși acesta, în prezent, este în SUA, potrivit unor documente prezentate de avocatul său, iar DNA a obținut, la prima instanță, arestarea sa.

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în trei dosare penale distincte. Într-unul dintre ele este acuzat că nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, în altul că nu s-a supus controlului Curții de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, șeful CJ Constanța este cercetat pentru luare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziții, 15 cartușe de 9 milimetri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală