Instanța supremă judecă, luni, un nou termen în dosarul lui Dragnea. Ar putea fi ultimul

Instanța supremă judecă, luni, un nou termen în dosarul lui Dragnea. Ar putea fi ultimul
Publicat: 14/04/2019, 17:58

Tot luni, ar trebui ca președintele PSD Liviu Dragnea, dar și Olguța Șefu, fostul director al Direcției de Protecție a Copilului Teleorman, să dea declarații în fața judecătorilor.

De asemenea, avocatul Olguței Șefu, Adrian Toni Neacșu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că intenționează luni să ceară amânarea procesului președintelui PSD Liviu Dragnea, având în vedere că motivul principal de apel este reprezentat chiar de completurile specializate pe care CCR ar trebui să se pronunțe.

De altfel, liderul PSD a anunțat că se va prezenta la instanța supremă și că a absentat la termenul anterior din cauză că era internat în spital.

„Am fost în spital. Nu am refuzat niciodată să merg în fața instanței. Nu cred foarte mult în asta, dar îmi fac datoria și o să merg”, a declarat Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile.

În acest proces, apărarea lui Liviu Dragnea, dar și cea a fostei directoare DGASPC Teleorman au depus la instanța supremă cereri prin care arată că decizia de la fond a fost pronunțată de un complet nelegal și cer rejudecarea dosarului de către un complet de 3 judecători specializat pe cauzele de corupție.

Toni Neacșu, dar și avocații lui Liviu Dragnea, au invocat, la termenul precedent, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, o nulitate absolută privind nelegala compunere a completului de fond pentru completuri specializate pe fapte de corupție. Concret, avocații vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție specializat pe fapte de corupție. Avocatii mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunțat decizia în primă instanță.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase