Interceptare în cazul deputatului Coman: E demenți la cap, mă! Pi ce? Io stau să iau trei mii de lei?

Interceptare în cazul deputatului Coman:  E demenți la cap, mă! Pi ce? Io stau să iau trei mii de lei?
Publicat: 16/01/2014, 21:07
Actualizat: 28/07/2014, 17:40

Deputatul Gheorghe Coman, acuzat că a primit bani și o sticlă de whisky în schimbul menținerii în funcție a unui șef din DSVSA Buzău, a declarat într-o discuție telefonică: „E demenți la cap, mă! Pi ce? Io stau să iau trei mii de lei?”, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Afirmația deputatului a fost făcută în contextul în care partenerul de dialog l-a întrebat dacă nu se teme că va fi ridicat de DNA, ulterior momentului în care a avut loc flagrantul și de la care a încercat să fugă.

„Pă mine ce să mă ia? Ce ce să mă ia? Cu trei mii de lei, mă? Da ce? M-a prins, mă? E demenți la cap, mă! Pi ce? Io stau să iau trei mii de lei? Doamne Maica Domnului! (n.o. – înjură) Io iau trei mii de lei de la un… Ce dracu, mă? Suntem oameni serioși, mă (râde)”, reiese din interceptările depuse la dosar de procurorii DNA.

Chiar dacă în fața organelor de anchetă, deputatul Coman nu a recunoscut că a încercat să fugă de anchetatori, totuși într-o discuție telefonică, ulterioară flagrantului, el a afirmă că a plecat în momentul în care procurorii au încercat să-l ridice.

„(…) Am parcat mașina undeva, înțelegi? Ei au venit peste mine să-mi dea m, nu știu, nu știu ce. Io am și Bă, plecați, mă-n p, de-aicea! Io am dat cu spatele și-am plecat! Punct! Asta s-a-ntâmplat. Că-ți dai seama că, dacă io luam sau dacă-mi dădea, era belea! Înțelegi? Aia-i problema!… La mine la BUZĂU io ți-am spus c-am intrat într-un joc, care nu trebuia să intru. Ți-o spun io!”, a spus Coman, într-o discuție telefonică, interceptată de procurorii DNA.

Mai apoi, Coman detaliază modul în care s-au petrecut faptele și punctează faptul că era cu „Merțul” și nu ar fi putut fi prins de oamenii legii.

„Coman Gheorghe: Așa. Și mă duc în magazinu ăla, iau sticlele, iau apa ce iau, mă sui în mașină și a venit el. Înțelegi? A apărut el! El a apărut acoalea în parcare unde era, cu DNA-ul, cu… Și să dă jos la mine, adică eram și io jos un pic așa, Ia mă ăștia că-ți trebuie, că ai și tu acuma nu știu ce cheltuieli… Mă, ce vorbești tu cu mine, cu… Ce… Hai înnumără-i! El, știi? Bă (n.o. – înjură)
Gabi:…
Coman Gheorghe: Când am văzut, io m-am suit în mașină și am plecat. I-a aruncat pă capotă așa, știi? Și io când am văzut că i-a aruncat pă capotă…
Gabi: Cu ce mașină erai? Cu S-ul? Cu ce erai?
Coman Gheorghe: Cu Merțul… Da, cu Merțul. Bă, când am apăsat o dată pă accelerație… Pi ce să mă prindă cineva pe mine? Da nu avea de ce! Am plecat, am parcat la unde trebuia să așa…”, potrivit interceptărilor prezente în rechizitoriul de trimitere în judecată a deputatului.

În aceeași discuție telefonică, deputatul spune: „acuma am venit de Parlament, îmi iau două sticle de vin”.

„Gabi: Ești! Într-adevăr ești șmecher! Ce? Ești pă variantă?
Coman Gheorghe: Zi tu! Și mă sună, cică nu vrei să ne-ntâlnim? Io-l știu p-ăsta de patru ani zile! Cică nu vrei să ne întâlnim? Hai, mă! Să ne întâlnim, da. Și el vrea să-mi facă un flagrant, într-un loc, la un Rompetrol, știi?
Gabi: Da!
Coman Gheorghe: Și io-s t… că nu mă feresc de tine! Și m-am dus, pac-țac, el tot m-a… după aia mă sună: Hai dom’vi la Rom… Nu viu, mă, la Rompetrol, că am treabă. Acuma am venit de Parlament, îmi iau două sticle de vin… Uite chiar sunt în magazin și o apă minerală și mă duc la fu..t, că nu știe nevastă-mea că am ajuns în oraș. Înțelegi?
Gabi:.. dă-l dracu de hoț!”, potrivit actului de sesizare a instanței.

Deputatul Gheorghe Coman – arestat pentru fapte de corupție, fiind acuzat că a primit bani și o sticlă de whisky în schimbul menținerii în funcție a unui șef din DSVSA Buzău – a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, a anunțat joi DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Coman Gheorghe – deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Buzău a unui partid – în prezent suspendat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se arată într-un comunicat de joi al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie – decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influența conferită de funcția de conducere deținută în cadrul formațiunii politice din care face parte (Partidul Conservator), i-a solicitat unui denunțător, în schimbul menținerii acestuia în funcția publică de director executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău, diverse servicii precum și foloase materiale necuvenite.

DNA susține că deputatul i-a cerut denunțătorului ca, în schimbul menținerii acestuia în funcția de director adjunct al DSVSA Buzău, să îl angajeze ca șef al Serviciului Economic și Administrativ în cadrul instituției pe președintele executiv al organizației județene Buzău a PC. „De asemenea, a pretins ca denunțătorul să intervină la o echipă de control constituită din angajați ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Nehoiu, județul Buzău, astfel încât să favorizeze o societate comercială verificată, administrată de un consilier al aceluiași partid”, se mai arată în rechizitoriu.

Într-o discuție telefonică din 3 noiembrie 2013, interceptată de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre funcția de director adjunct la DSV, care, în urma unor „înțelegeri”, ar reveni Partidului Conservator.

Foloasele cerute de Coman, mai precizează DNA, constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de către deputat. În acest context, între 12 și 18 decembrie 2013, deputatul a primit de la denunțător o sticlă de whisky și 3.140 de lei, susțin procurorii.

Dosarul va fi judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Gheorghe Coman a fost arestat în 7 ianuarie, printr–o decizie a unui complet de cinci judecători ai instanței supreme, măsura preventivă fiind încuviințată de Camera Deputaților la 27 decembrie.

În primă instanță, un complet de trei judecători de la instanța supremă a respins, în 27 decembrie, cererea DNA de arestare preventivă a lui Coman, dispunând ca acesta să fie cercetat în libertate, dar cu interdicție de a părăsi țara. Această decizie a fost contestată atât de procurorii anticorupție, cât și de avocații lui Coman.

Potrivit DNA, deputatul a fost prins în 19 decembrie, după ce a fugit cu mașina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, unde a stat peste trei ore.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie 2013 s-a mutat la PC. El fusese ales președinte al PC Buzău în luna decembrie.

Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situației acestuia în justiție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului