Interlopul Fane Căpățână, prins după ce a înșelat un comerciant cu o legitimație falsă de polițist

Interlopul Fane Căpățână, prins după ce a înșelat un comerciant cu o legitimație falsă de polițist
Publicat: 09/01/2014, 20:27
Actualizat: 29/09/2018, 01:43

Interlopul Fane Căpățână a fost prins, joi, într-un complex comercial din Ilfov, la scurt timp după ce i-a prezentat unui comerciant o legitimație falsă de polițist și a luat de la acesta suma de 60 de lei pentru a nu inița un control, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul IPJ Ilfov.Potrivit surselor citate, Ștefan Dinu, zis Fane Căpățână, un fost lider al lumii interlope bucureștene, a fost observat de o echipă de polițiști în civil, în complexul comercial „Dragonul Roșu” în timp ce lua o sumă de bani de la un comerciant căruia, în prealabil, i-a arătat o legitimație de polițist.

În urma percheziției corporale, în buzunarele bărbatului au fost găsite atât o legitimație falsă, similară celor folosite de polițiști, cât și banii luați de la victimă.

Judiciariștii ilfoveni au stabilit că, folosindu-se de legitimația respectivă, Fane Căpățână ar fi înșelat și alți comercianți din complexul comercial respectiv, de la care ar fi încasat diferite sume de bani pentru a nu declanșa controale economico-financiare la standurile patronate de aceștia.

Suspectul a fost încătușat și dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov pentru audieri urmând să fie prezentat magistraților Judecătoriei Buftea cu propunere de arestare preventivă pentru înșelăciune, fals și uz de fals și uzurpare de calități oficiale.

Ștefan Dinu fusese eliberat condiționat, la data 6 martie, din Penitenciarul Bistrița, unde ispășea o pedeapsă de șapte ani pentru înșelăciune.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, Laura Opriș, a declarat atunci corespondentului MEDIAFAX că Ștefan Dinu a fost eliberat condiționat odată cu alți 13 deținuți.

„El s-a aflat la noi din 4 decembrie 2012. Cât a stat la Bistrița, Ștefan Dinu a dat dovadă de un comportament adecvat, s-a implicat în activități practice, dar și culturale și sociale. Nu ne-a creat niciun fel de probleme”, a declarat Opriș.

Potrivit Laurei Opriș, Ștefan Dinu a fost arestat în septembrie 2009, fiind acuzat de înșelăciune.

În septembrie 2009, Judecătoria Topoloveni (Argeș) a decis arestarea lui Ștefan Dinu, zis Fane Căpățână, pentru înșelăciune și fals de identitate, după ce, la sfâșitul lunii iunie a acelui an, la kilometrul 83 al Autostrăzii București-Pitești, a oprit în trafic o mașină în care se afla o familie de belgieni. Prezentând o legitimație de polițist de la Serviciul Antidrog, el a făcut o percheziție în mașina acestora, din care a sustras suma de 1.500 de euro.

Tot în septembrie 2009, Judecătoria Cornetu l-a arestat preventiv pe Ștefan Dinu, pentru înșelăciune și falsificare de bani. Anchetatorii au percheziționat, atunci, și locuința unui presupus complice al lui Fane Căpățână, Ion Gheorghe, zis Ramiro, din Capitală. În urma perchezițiilor, de la domiciliile celor doi au fost confiscate o legitimație falsă de poliție, un girofar și un baston reflectorizant, asemănătoare cu cele folosite de poliție, precum și 4.900 de euro.

În acest caz, ei erau suspectați că au înșelat mai multe persoane, oprind mașini în trafic și arătând șoferilor o legitimație falsă de poliție. Ei ar fi obținut, astfel, peste 2.000 de lei. În plus, cei doi erau cercetați pentru plasare de bancnote false pe piață.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult