Întorsătură de situație în cazul bărbatului din Galați despre care s-a spus că a murit de Covid-19. Care a fost adevărata cauză a decesului

Întorsătură de situație în cazul bărbatului din Galați despre care s-a spus că a murit de Covid-19. Care a fost adevărata cauză a decesului
SMURD-autospeciala (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 17/07/2020, 17:01
Actualizat: 17/07/2020, 17:08

Valentin Boldea, medic primar la DSP Galați și fost director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, infirmă cauza inițială a decesului unui bărbat de 44 de ani din Galați, confirmat cu coronavirus, care a refuzat spitalizare a și a murit după două zile acasă.

Valentin Boldea precizează că pacientul suferea de obezitate şi avea probleme cardiace. Acesta s-a simţit rău şi a fost dus la spital, acuzând febră şi tuse, iar personalul medical a asociat simptomele cu cele specifice noului coronavirus.

Doar că cele două simptome sunt întâlnite şi la persoanele care au suferit un infarct. E adevărat că, deși era suspect de coronavirus și a fost testat, bărbatul a refuzat internarea, iar după două zile mai târziu s-a simţit rău şi a chemat ambulanţa.

Atunci, în timp ce era transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă din Galaţi, a suferit un infarct, iar medicii nu au mai reuşit să îl resusciteze.

”Ce spuneţi de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 şi au omis să-i facă un consult cardiologic? Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc şi în debutul unui infarct miocardic. Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent, ci un sistem care îşi axează atenţia doar pe COVID şi uităm că oamenii vin la urgenţe şi cu alte patologii”, a scris dr. Valentin Boldea pe o reţea de socializare.

Valentin Boldea, medic primar la DSP Galați și fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Galați (FOTO: Facebook)

Mai mult, trupul neînsufleţit al bărbatului de 44 de ani a fost introdus într-un singur sac pentru decedaţi şi nu în doi, aşa cum este procedura la bolnavii de COVID, scrie Adevărul.

De asemenea, personalul de la morga spitalului a ataşat de sac un bilet pe care se menţiona ”COVID NEGATIV”, informaţia a fost confirmată şi de o cunoştinţă a familiei celui decedat.

Ce spunea Raed Arafat, despre pacientul asimptomatic din Galați mort de Covid-19: „Nu este primul! Respectați recomandările medicilor!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU),Raed Arafat, a vorbit despre cazul bărbatului asimptomatic care a murit după ce a refuzat internarea. Acesta nu este primul caz, a declarat șeful DSU.

„Este o situație despre care noi am avertizat. Nu este primul caz de care aflu. Am mai avut la București semnalate de SMURD București într-o perioadă scurtă cel puțin trei cazuri, din care unul a ajuns în stare critică , la o săptămână după ce a refuzat internarea în spital. Un altul a solicitat intervenția SMURD și era deja în stop cardiac, a declarat Arafat, printre altele, la Antena 3.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere