Inundațiile continuă să facă ravagii. 33 de localități sunt sub ape. Cele mai mari pagube sunt în Teleorman

Inundațiile continuă să facă ravagii. 33 de localități sunt sub ape. Cele mai mari pagube sunt în Teleorman
Publicat: 09/03/2018, 11:02
Actualizat: 25/03/2019, 20:06

IGSU informează că, în contextul încălzirii vremii, care a condus la topirea stratului de zăpadă și creșterea nivelului pânzei freatice, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 33 de localități din județele Giurgiu, Gorj, Teleorman, Dolj, Harghita, Giurgiu, Dâmbovița, Olt, Arad și Vâlcea, fiind afectate 31 case, 209 curți, 95 anexe gospodărești, 689 fântâni, un pod, 31 podețe, 714 ha teren arabil, 388 ha teren pășune și 563,5 ha pădure.

Cinci persoane din județul Teleorman au fost evacuate preventiv la rude, iar 30 de animale au fost adăpostite din calea apelor.

De asemenea, din cauza apei adunate pe carosabil, două drumuri naționale, șapte drumuri județene și șase drumuri comunale au fost restricționate traficului rutier, însă pompierii militari acționează pentru remedierea situației.

„Conform datelor primite în cursul acestei dimineți, se înregistrează situații de urgență la nivelul a 23 localități din 7 județe (GR, TR, Dj, CL, DB, OT și AR). Pompierii militari intervin la această oră în sprijinul cetățenilor și administrației publice locale, pentru evacuarea apei infiltrată în gospodării, decolmatarea fântânilor, supraînălțarea indiguirilor de protecție și înlăturarea urmărilor inundațiilor. Cele mai semnificative efective rămân pe raza județului Teleorman, în comuna Drăgănești Vlasca, dar și punctual în alte localități, unde se acționează neîncetat cu motopompe de diferite capacități și autospeciale de intervenție pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate”, arată IGSU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase