Ioan Oltean, la Comisia juridică: Vreau să mă salvez singur

Ioan Oltean, la Comisia juridică: Vreau să mă salvez singur
Publicat: 02/12/2015, 12:58

Întrebat dacă vrea să fie „salvat” de la arestarea preventivă de către colegii parlamentari, Ioan Oltean a spus că nu. „Vreau să mă salvez singur”, a spus deputatul liberal, înaintea audierii sale din comisia juridică.

Liberalul a venit însoțit de cei trei avocați ai săi. Dezbaterile se află în plină desfășurare, la ora transmiterii acestei știri, urmând ca, la finalul audierilor, membrii comisiei să decidă prin vot secret dacă dau curs cererii DNA, raportul fiind unul consultativ. Deputatul PNL Cătălin Teodorescu, cercetat pentru corupție în același dosar al despăgubirilor ilegale, urmează să intre și el la audieri.

Comisia juridică a Camerei Deputaților s-a reunit, începând cu ora 12.00, pentru a discuta cererile DNA de încuviințare a arestării preventive în cazul deputaților PNL Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, cei doi fiind prezenți la comisie pentru a-și studia dosarul, înaintea audierii.

Cei doi deputați au venit miercuri la comisie, de la ora 9.00, pentru a-și studia dosarul.

Potrivit deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaților, votul în plen asupra ridicării imunității celor doi ar urma să aibă loc pe 9 decembrie.

PNL și PSD au anunțat că vor vota în favoarea cererilor justiției.

Direcția Națională Anticorupție a cerut săptămâna trecută aviz de la Camera Deputaților pentru arestarea preventivă a parlamentarilor Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, în dosarul în care sunt urmăriți penal pentru fapte de corupție privind despăgubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Cătălin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dosarul vizează despăgubirea ilegală acordată de comisia ANRP omului de afaceri Mihai Rotaru, acționar la CS Universitatea Craiova, care în 2011 a primit aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Pitești în suprafață de peste 61.000 de metri pătrați. Despăgubirea a fost acordată în perioada în care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP era condusă de Crinuța Dumitrean.

Anchetatorii au stabilit, în baza probelor, că deputatul Ioan Oltean, „care avea relații cointeresate cu cesionarul și cu președinta ANRP”, a intervenit la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.

„În schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii”, susțin procurorii DNA.

Deputatul Cătălin Florin Teodorescu este acuzat că, împreună cu alți inculpați, membri în comisia din ANRP – Crinuța Dumitrean, atunci președinte al ANRP, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Marko Attila, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru -, a aprobat ilegal raportul de evaluare prin care terenul de peste 61.000 de metri pătrați din Pitești a fost evaluat la 108.932.000 de lei (aproximativ 25 de milioane de euro), sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer