Ioan Rus despre frații Cămătaru: „Dacă Poliția știe unde e un infractor, crezi că-ți spune dumitale, ca să spui acum la televizor, ca ăla să fugă de acolo?”

Ioan Rus despre frații Cămătaru: Dacă Poliția știe unde e un infractor, crezi că-ți spune dumitale, ca să spui acum la televizor, ca ăla să fugă de acolo?
Publicat: 13/05/2012, 11:45
Actualizat: 14/05/2012, 13:28

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că unul dintre frații Cămătaru a fost prins, iar cel de-al doilea urmează să fie prins, însă a refuzat să ofere mai multe informații, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă are informații unde se află Nuțu Cămătaru, Ioan Rus a afirmat că dacă Poliția știe unde este un infractor nu spune acest lucru jurnaliștilor ca aceștia să spună la televizor iar „ăla să fugă de acolo”.

„Dacă Poliția știe unde e un infractor, crezi că-ți spune dumitale, ca să spui acum la televizor ca ăla să fugă de acolo (…) Nu am nicio informație. Unul este prins și unul urmează să fie prins”, a spus Rus răspunzând întrebării unui jurnalist.

În pofida insistențelor jurnaliștilor, Ministrul de Interne nu a dorit să ofere mai multe informații despre cazul fraților Cămătaru.

Ioan Rus a participat, duminică, la Alba Iulia la ceremonia de investire în funcție a noului prefect de Alba, Dan Coriolan Simedru.

Sile Cămătaru, pe numele căruia s-a dat mandat de urmărire internațională, a fost prins în Germania de polițiștii locali, la un filtru în trafic organizat pe autostrada Passau – Frankurt, au anunțat, duminică, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit IGPR, Sile Cămătaru a fost dat în urmărire internațională sâmbătă seara, fiind prins de polițiștii germani în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30. El se afla la volanul unei mașini cu număr de Frankfurt, împreună cu alte trei persoane, doi bărbați și o femeie, care sunt verificate de polițiștii germani.

„E greu de crezut că a fost vorba despre o predare voluntară. La zece ore de la prinderea sa, el trebuie să ajungă în fața procurorilor germani, urmând ca în 10-15 zile să fi extrădat în România”, a spus purtătorul de cuvînt al IGPR, Marius Tache.

Oficialul IGPR a mai spus că fratele lui Sile Cămătaru, Nuțu, este dat, și el, în urmărire internațională, însă nu a fost localizat deocamdată. Potrivit IGPR, nu există informații că Nuțu Cămătaru ar fi plecat din România.

Frații Ion și Vasile Balint, cunoscuți drept Nuțu și Sile Cămătaru, au fost dați mai întâi în urmărire națională, după ce polițiștii nu i-au găsit la domiciliu, vineri seară, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive.

Cei au fost condamnați, vineri, de instanța supremă, printr-o decizie definitivă, la șase și, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menținând, în cazul celor doi, sentința din faza inferioară a procesului.

În cazul lui Vasile Balint, judecătorii instanței supreme au admis parțial recursul acestuia, constatând ca executată în regim de detenție perioada 2 mai 2004 – 19 decembrie 2011, pe care au și dedus-o din condamnarea de 13 ani dată de Curtea de Apel București.

Potrivit deciziei instanței supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ șapte ani și jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani și jumătate de detenție.

Frații Cămătaru au fost judecați, alături de rude și apropiați, într-un dosar privind săvârșirea de fapte cu violență, proxenetism, cămătărie și trafic de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...