Ioana Mihăilă: „Mă bucur că premierul Cîțu cere o anchetă, s-ar putea să fie surprins”

Ioana Mihăilă: „Mă bucur că premierul Cîțu cere o anchetă, s-ar putea să fie surprins”
Fostul Ministru al Sănătății, Ioana Mihailă / Sursa: Facebook - Ministerul Sănătății
Publicat: 21/09/2021, 22:05
Actualizat: 21/09/2021, 22:07

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat, într-un interviu acordat RFI, că se bucură de faptul că premierul Florin Cîțu a cerut o anchetă despre modul în care a fost pregătit valul patru al pandemiei.

După ce premierul a afirmat că dorește o anchetă despre cum a fost pregătit valul patru al pandemiei, fostul ministru al Sănătății a declarat: „Mă bucur că cere o anchetă, că s-ar putea să fie surprins în defavoarea dumnealui, ca urmare a acestei anchete, în sensul că atunci când vorbim de pregătirea pentru valul patru, vorbim de două lucruri: în primul rând, vorbim de prevenția acestui val patru, care se face mai ales prin vaccinare și vorbim de pregătirea efectivă, în sensul preluării pacienților care ajung totuși să aibă nevoie de îngrijiri spitalicești, vorbim de pacienții infectați cu Covid”.

Ministerul Sănătății a fost cel care a propus măsurile de stimulare a campaniei de vaccinare

„Dacă vorbim de prevenția unui val mare de îmbolnăviri care necesită îngrijiri spitalicești, vorbim mai ales de campania de vaccinare și atunci e bine să ne amintim că această campanie de vaccinare este coordonată de CNCAV, care este în subordinea directă a premierului României și care are ca reprezentant din partea Ministerului Sănătății un secretar de stat PNL și anume domnul Andrei Baciu, iar rezultatele le vedem cu toții. Nu am stat deoparte nici în ceea ce privește această campanie de vaccinare, totuși. Ministerul Sănătății a fost cel care a propus măsurile de stimulare a campaniei de vaccinare și a făcut toate demersurile, atât în ceea ce privește promovarea OUG care a reglementat acordarea acestor bonuri valorice, acele tichete de masă pentru cei care se vaccinează, precum și loteria persoanelor vaccinate, așa cum tot Ministerul Sănătății a făcut posibilă utilizarea certificatelor sanitare, acele certificate care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, pe teritoriul țării”, a mai spus fostul ministru.

Cîțu: „O să cer o anchetă”

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că va solicita o anchetă referitoare la modul în care Ministerul Sănătății s-a pregătit pentru cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Prezent la semnarea contractului de finanțare a Spitalului Orășenesc Sinaia, Cîțu a făcut această declarație în contextul în care numărul de paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 este foarte scăzut.

„O să cer o anchetă/analiză, pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Știam că vine valul 4. Eu am spus după ce s-a terminat valul 3 că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secțiile ATI pentru COVID. Am spus foarte clar că trebuie să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aș vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătății acest val 4 și să vedem dacă s-a ținut cont de ceea ce am spus eu și dacă nu, cine nu a ținut cont va fi responsabil pentru asta”, a declarat premierul Florin Cîțu.

El a mai spus că nu este suficient ca numărul de paturi de ATI să crească, ci este nevoie și de detașări de personal.

„Avem un număr de paturi ATI pe care trebuie să le transformăm din non-COVID în COVID, dar trebuie să detașăm și personalul și aș vrea să văd acest plan pus la punct cât mai repede cu putință. Este anormal că valul 4 nu a fost pregătit și cineva trebuie să răspundă pentru asta”, a mai spus el.

În cadrul unei videoconferințe cu prefecții, directorii direcțiilor de sănătate publică și managerii de spitale, Cîțu a solicitat și o analiză referitoare la spitalele din subordinea Primăriei Capitalei.

„Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație în orele următoare, să vedem cum este implicată Primăria și spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val 4”, a spus Cîțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete