Iohannis despre Barbu, ministrul Culturii: Câteodată e mai bine să te uiți la televizor decât să vorbești la televizor

Iohannis despre Barbu, ministrul Culturii: Câteodată e mai bine să te uiți la televizor decât să vorbești la televizor
Publicat: 13/06/2013, 18:55
Actualizat: 09/04/2019, 10:01

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, afirmă că ministrul Culturii, Daniel Barbu, n-ar fi trebuit să facă declarații la adresa Germaniei, fiind un membru al Guvernului, apreciind că uneori „este mai bine să te uiți la televizor decât să vorbești la televizor”.

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferință de presă, ce părere are despre declarațiile ministrului Culturii, Daniel Barbu (PNL), transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Câteodată, este mai bine să te uiți la televizor, decât să vorbești la televizor”, a declarat Iohannis.

Întrebat ce l-a deranjat la afirmațiile ministrului, Iohannis a răspuns: „Nu m-a deranjat, în realitate, dar au fost unele declarații care nu trebuiau, neapărat, făcute de un membru al Guvernului”.

Răspunzând unei întrebări referitoare la cum vede vizita premierului Victor Ponta în Germania, Iohannis a afirmat: „Binevenită, necesară și cu rezultate pozitive”.

Klaus Iohannis, fost președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a afirmat că „este posibil” să plece în Germania, în acest an, pentru a face lobby pentru România, dar și să invite la Sibiu importanți oameni politici germani, inclusiv pe Angela Merkel.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, marți, la Râmnicu Sărat, că Germania „încearcă să exporte un model de disciplină fiscală nepotrivit pentru toate celelalte țări din Uniunea Europeană”, ce nu poate fi reprodus „nici de Franța și Italia, cu atât mai puțin de România”.

„Germania încearcă să exporte un model de disciplină fiscală care mi se pare că e nepotrivit pentru toate celelalte țări din UE. Germania e o țară industrială cu un ritm de dezvoltare economică ce nu poate fi reprodus nici de Franța și Italia, cu atât mai puțin de România. Atunci, a aplica într-o țară ca Romania un deficit structural de 0,5% înseamnă să refuzi generațiilor viitoare, copiilor noștri, orice șansă de convergență cu nivelul de prosperitate măcar mediu din UE. Mie mi se pare că Romania nu trebuie să devină doar un discipol care urmează pe alții oricât de înțelepti ar fi, cred că trebuie să adăugăm vocea noastră, viziunea noastră”, a declarat Barbu.

De asemenea, ministrul a spus că Angela Merkel „ori este prost informată, ori informată cu evenimente de acum 15-20 de ani”, dacă a susținut la întâlnirea cu Victor Ponta că lupta împotriva corupției „e de mare actualitate”.

„Mie mi se pare că a veni la întalnirea cu Ponta și a spune că chestiunea statului de drept și a luptei împotriva corupției e de mare actualitate, înseamnă că ori e prost informat ori informat cu evenimente de acum 15-20 de ani. Nu cred că astea sunt problemele în România. E just că putem să mai combatem corupția, mai putem îmbunătăți funcționarea statului de drept, dar cred că avem multe alte lucruri care sunt mai urgente pentru cetățeni în ansamblu”, a mai spus Barbu.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, luni, înaintea discuției cu premierul Victor Ponta, că Germania dorește să fie un partener al României inclusiv în domeniul economic, pentru economia germană fiind însă foarte important să fie respectate standardele statului de drept și să fie combătută corupția.

„Doresc ca actuala construcție economică a României să aibă succes, noi dorim să fim un partener. Pentru economia germană este foarte important să fie respectate standardele statului de drept, să existe siguranță juridică, să fie combătută corupția și să existe transparență”, spunea Merkel.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Culturii, Daniel Barbu (PNL), în fața presei, să se abțină de la a mai formula critici publice la adresa Germaniei sau altor state, spunându-i că „nu e cazul” să intre în competențele economice ale Germaniei și că miniștrii nu mai sunt analiști politici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Lege nouă pentru cei care stau la bloc. Va fi interzis pentru administratorii de bloc...
Interdicții pentru șoferi. Încălcarea legii se sancționează cu închisoare
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×