Iohannis, după ședința CSAT: Temele păreau complicate cu PSD. Acum există colaborare loială / Președintele anunță că CSAT a avizat achiziția a încă 5 avioane F16 / Iohannis merge la ședința NATO / Iohannis: Ar fi bine să avem anticipate în primăvara lui 2020

Iohannis, după ședința CSAT: Temele păreau complicate cu PSD. Acum există colaborare loială / Președintele anunță că CSAT a avizat achiziția a încă 5 avioane F16 / Iohannis merge la ședința NATO / Iohannis: Ar fi bine să avem anticipate în primăvara lui 2020
Publicat: 27/11/2019, 19:34

Iohannis: Ar fi foarte bine să fie alegeri anticipate în primăvara anului viitor

Klaus Iohannis a declarat că ar fi foarte bine să fie organizate alegeri anticipate în primăvara anului care urmează. Șeful statului a precizat că va avea discuții cu toți liderii politici pe acest subiect.

„Sunt convins că multe lucruri pot fi rezolvate, ca de exemplu acea nefericită ordonanță, prin asumarea răspunderii și este posibil să se adopte aceeași soluție și pentru alte acte normative. Eu cred că ar fi foarte bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvara anului viitor.Voi avea discuții cu toți liderii politici pentru că la vârful statului nu contează dacă cineva ți-e simpatic sau antipatic”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a comentat și în legătură cu organizarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. El a precizat că sunt mai multe inițiative legislative în acest sens depuse în Parlament.

„Eu personal consider că primarii în România trebuie să fie aleși în două tururi, iar președinții Consiliilor Județene să nu fie aleși direct, ci din rândul consilierilor județeni. Există mai multe inițiative în Parlament care sunt discutate și știu foarte bine că există formațiuni care își doresc acest lucru, de exemplu Partidul Național Liberal dorește alegerea primarilor în două tururi, dar știu la fel de bine că există formațiuni refractare la această propunere, de exemplu PSD nu dorește acest lucru. Este evident că în continuare guvernul și PNL, care dă guvernul, vor căuta cele mai bune soluții pentru a promova o legislație sau pentru a accepta o legislație de acest tip de modificare. Am discutat aceste lucruri doar de principiu, de asta vă spun că PNL dorește alegerea primarilor în două tururi, însă cum se va ajunge practic acolo încă nu a fost definitivat”, a conchis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: PSD-ul își schimbă fețele, dar nu își schimbă năravul

Klaus Iohannis a declarat, întrebat cum vede cearta între liderii PSD la scurt timp după ce a pierdut alegerile Viorica Dăncilă, că PSD-ul își schimbă fețele, dar nu și năravul. Șeful statului a adăugat că acest partid rămâne unul neformat care se ocupă doar de interesul propriilor baroni locali.

„PSD-ul nu s-a schimbat aseară, ca să nu avem cumva o impresie greșită. PSD-ul este de o bună vreme încoace condus de așa-zisii baroni locali, de baronii pesediști. Acest lucru nu s-a schimbat. Ce s-a schimbat ieri? Unii au luat locul altora. După părerea mea, PSD încă nu a înțeles nimic din aceste înfrângeri electorale și felul cum s-a prezentat public, că nu am alte informații din interior, îmi arată acolo o totală harabură și o totală rezistență la schimbare”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la finalul ședinței CSAT.

Șeful statului a mai spus că își menține opinia potrivit căreia PSD nu vrea să se implice pentru români și este un partid nereformat.

„Rămân la ideea mea pe care am tot reluat-o, PSD-ul își schimbă fețele, dar nu își schimbă năravul. PSD rămâne deocamdată, din păcate, un partid nereformat, care nu dorește să se implice pentru români, ci pentru proprii baronii locali”, a conchis Iohannis.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a preluat interimar șefia PSD, după ce Viorica Dăncilă a demisionat din funcție, aproape de finalul unui CEx, marți, care a durat aproximativ șase ore.

Iohannis va merge la ședința NATO: Voi reitera importanța regiunii Mării Negre pentru România

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că va participa săptămâna viitoare la ședința NATO, unde va reitera importanța regiunii Mării Negre pentru flancul estic și pentru România. Totodată, șeful statului va susține alocarea a 2% din PIB pentru Apărare.

„Primul subiect a fost legat de ședința NATO care va avea loc săptămâna viitoare, marți și miercuri la Londra, unde voi participa și reprezenta România. Am stabilit obiectivele noastre, ale României, pentru acea ședință NATO. Este un summit cu tentă festivă mai degrabă, decât cu tentă de ședință de lucru, dar evident că vom discuta teme grele. Noi vom sublinia două lucruri care ne privesc direct și sunt importante pentru noi. Vom reitera importanța regiunii Mării Negre pentru NATO, pentru flancul estic și pentru România. O a doua temă pe care o voi menționa este faptul că România este în continuare hotărâtă să aloce 2% din PIB pentru Apărare”, a spus Klaus Iohannis, după ședința CSAT.

Șeful statului a subliniat improtanța unei alianțe NATO puternice.

„ În rest eu sunt un adept al alianței NATO puternice și voi reitera importanța unei abordări care va duce la o alianță puternică și unită”, a completat Iohannis.

Klaus Iohannis anunță că CSAT a avizat achiziția a încă cinci avioane F16

Președintele Klaus Iohannis a declarat că la ședința CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F16, fiind vorba despre o achiziție de peste 100 milioane de euro.

„Am discutat astăzi (miercuri – n.r.) în ceea ce privește achizițiile pentru Armată. E vorba de a achiziționa încă 5 avioane F16. Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat faborabil pentru achiziții mai mari de 100 milioane de euro. E nevoie de aprobarea Parlamentului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a adăugat că o altă temă abordată în Consiliului Suprem de Apărare a Țării a fost continuarea alocării de către România a 2% din PIB pentru apărare.

„O a doua temă este faptul că România e în continuare hotărâtă să aloce 2% din PIB pentru apărare. În rest, eu sunt un adept al Alianței NATO puternice și voi reitera importanța unei abordări car educe la o alianță puternică și unită”, a completat Iohannis.

Klaus Iohannis anunță că mama Luizei Melencu va merge la Cotroceni vineri

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că mama Luizei Melencu, tânăra care a dispărut fără urmă în luna aprilie, de pe o stradă din Caracal, va fi primită la Palatul Cotroceni, vineri, de către un consilier prezidențial

„Da, e adevărat. Am rugat un coleg, consilier prezidențial să o primească pe doamna Melencu. Vineri”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni, întrebat dacă va avea o întrevedere cu mama Luizei Melencu.

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunțat, miercuri, că a fost reținut un bărbat în vârstă de 46 de ani, pentru că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când fata era în casa lui Gheorghe Dincă. Atât cel reținut, cât și Dincă, au violat-o pe tânără.

Știrea inițială – Dorință reală de colaborare

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că temele din CSAT părerau complicate cu Guvernul PSD, însă acum, la prima ședință după învestirea Executivului Orban, există dorință reală de colaborare loială.

„Am condus astăzi ședința CSAT, o ședință în care am avut teme importante. De remarcat totuși că a fost prima ședință în noua formulă guvernamentală și cred că pot să spun de pe acum că teme care înainte păreau complicate cu fostul Guvern PSD eșuat, acum abordarea guvernamentală s-a schimbat fundamental și există o voiință reală de colaborare loială, lcuru care este demn de menționat”, a spus Klaus Iohannis, după ședința CSAT.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York